היסטרוסקופיה טיפולית ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

04/07/2023 | 15:36 | מאת: מיכל

בהיסטרוסקופיה אבחנתית נצפו פוליפ אנדומטריאלי בגודל 7 מ"מ בדופן קדמי ורירית רחם מעובה בגודל כ10 מ"מ. רירית סדירה. חלל הרחם תקין. תעלת צוואר הרחם תקינה. האם ניתן לכרות את הפוליפ ולקחת דגימה מרירית הרחם בהיסטרוסקופיה טיפולית ללא ניתוח (see and treat)? כלומר האם ניתן לכרות את הפוליפ ולקחת דגימה מרירית הרחם ללא הרדמה וללא הרחבת צוואר הרחם?

אפשר לעשות הרבה דברים ללא הרדמה זו לא השאלה השאלה היא מה רגישותך לכאב ולחרדה, אם את יודעת שתוכלי לעמוד בפעולה כזו ללא הרדמה אז המקרה שלך אפשרי לביצוע בשיטת SEE&TREAT

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים