אופי מחזור חודשי ואולטרסאונד רחם שחלות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

29/06/2023 | 23:29 | מאת: Linoy

בת 44, ללא ילדים, בריאה בדרך כלל למעט התקפי חרדה וסטרס כרוני כבר שנה, המחזור שלי סדיר כמו שעון ממש אבל הוא מתמשך יום אחד בלבד ועם דימום דליל... כל חודש בזמן דימום דליל, אין מחלות רקע, במשפחה שלי סיימו כולן מחזור בגיל 50.. אני קצת מודאגת שזה גיל המעבר.. אבל זה לא צעיר מדי? אילו בדיקות יכולות לאשש שמדובר בגיל מעבר? אין לי גלי חום בכלל, יש לי קצת התקפים של קצב לב לא סדיר אבל זה כתוצאה מסטרס כרוני.. לא נוטלת תרופות למעט לפעמים קלונקס לחרדות, יש בדיקות דם שיכולות להסביר אם זה גיל מעבר? איזה רופא מתמחה בזה? עשיתי לפני כמה ימים אולטרסאונד רחם שחלות והתוצאה היא: רחם, אורך : 41 מ"מ, עובי: 25 מ"מ, רוחב: 47 מ"מ, עובי רירית הרחם: 15 מ"מ הערות: אקוגנית ללא זרימת דם שחלות, ימנית אורך: 21 מ"מ, רוחב: 18 מ"מ, גובה: 23 מ"מ, נפח: 4546.96 ממ"ק הערות תקינה שמאלית אורך: 21 מ"מ, רוחב: 29 מ"מ, גובה: 25 מ"מ, נפח: 7962.67 ממ"ק הערות תקינה דוגלס ללא נוזל חופשי, הבדיקה בוצעה בגישה ביטנית לדעתך זה אחד מרשימת המדדים לפרה גיל מעבר? אשמח מאוד לדעתך🙏

יש לבצע בדיקות של פרופיל הורמונלי בדם וזה יתכן לך אינדיקציה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים