לקראת היסטוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

28/06/2023 | 17:41 | מאת: מילי

ד"ר ערב טוב, לאחר היסטרו אבחנתית (עקב הפלה מאוחרת) וזיהוי של שאריות הריון, הופנתי להיסטרו ניתוחית בהרדמה בעוד כשבועיים ע"מ לנקות את הרחם. 1. האם בהכרח אדרש להגיע לביקורת של היסטרו אבחנתית אוחרת או שיתכן והניתוחית תספיק/אוכל להסתפק באולטרסאונד? 2. במידה והניתוחית תעבור בהצלחה והרחם יהיה נקי משאריות, אחרי כמה זמן אפשר לנסות שוב להיכנס להריון? שבוע לאחר מכן ובהיעדר דימום אפשרי לנסות? 3. האם ההרדמה כוללת צינור הנשמה? הבנתי שזאת הרדמה מאוד קלה וקצרה וזכורה לי חוויה לא טובה של כאב גרון בגרידה. תודה מראש

לא אוכל לתת לך הערכה לגבי הצורך ביסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הניתוח כל עוד הוא לא בוצע, את זה בדיוק עליך לבדוק עם רופא המבצע. כניסה להריון אם לא יצוין אחרת אפשרית בחודש שאחרי. ההרדמה לרוב ללא אינטובציה (צינורית בקנה הנשימה). בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים