טיפול הורמונלי לאחר היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

02/05/2023 | 19:12 | מאת: נועה

שלום, לפני כמה ימים עברתי היסטרוסקופיה see and treat להוצאת שארית שיליה לאחר גרידה. החלל היה תקין ללא הידבקויות, השארית הוסרה מדופן עליונה באמצעות מספריים. לאחר מכן הרופא אמר שאין צורך בטיפול הורמונלי, אבל אני חוששת שהוא לא נתן לי טיפול בגלל שיש לי אפלה (למרות שאני כרגע עדיין במשכב לידה ועדיין לוקחת קלקסן). האם מקובל לתת טיפול הורמונלי במקרה כזה? האם יש חשש להידבקויות לאחר הפרוצדורה? האם אני צריכה לבקש טיפול הורמונלי מרופא נשים?

לפי הספרות הרפואית ומניסיוני, טיפול הורמונלי לאחר היסטרוסקופיה אינו תורם למניעת הידבקויות. הנכון ביותר לדעתי, לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הוסת הקרובה. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים