פוליפ ברחם שחזר פעמיים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

18/03/2023 | 19:30 | מאת: מיכל

בת 50 נ+2 בד"כ בריאה ללא בעיות מיוחדות וסת הופסקה לפני שנתיים, לפני חודש דימום למשך שבועיים לא נוטלת HRT. מצב היום – תלונה על דימום שפסק ולאחר בדיקה. TAS/TVS- רחם בגודל רגיל כפיפה אחורית, בחלל ממצא בגודל 1.9*0.94 ס"מ עם חללים ציסטיים, לא הודגמו זרימות, שחלות בגודל ומרקם תקינים דו"צ. אין נוזל חופשי באגן. PV- רחם בגודל רגיל נייד לא רגיש, אין רגישות בהנעת הצוואר. בעבר -ממוגרפיה 07/2022 תקינה ממצא שפיר משמאל, פאפ 09/2022 תקין עם HPV שלילי היסטרוסקופיה 09/2022 - נשלח פוליפ זעיר ודגימה מרירית הרחם - hysteroscopy Operative: Non-cyclic endometrium מה הסיבה להופעת פוליפ מחדש? האם כל חצי שנה יש צורך לבצע כריתת פוליפ? מדובר בהליך לא קל האם יש סכנה שלא לבצע את ההליך כלל? האם ניתן לבצע בהרדמה מלאה והיכן?

כאשר פוליפ מדמם במנפאוזה זו אינדיקציה להסירו. אין בעיה לבצע הפעולה בהרדמה מקומית או כללית. תוכלי לבצע בבי"ח ציבורי או פרטי,בררי מראש עם הרופא. אני מאפשר למטופולות לבצע בכל סוג הרדמה שחפצות

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים