הדבקויות לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

14/03/2023 | 14:37 | מאת: שיראל

שלום רב דוקטור, האם לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית בשל שארית הריון לאחר הפלה טבעית, יכול להיות הידבקויות? האם זה גורף לכלל מי שעוברת ניתוח מסוג זה? ביצעתי לפני 3 שבועות היסטרוסקופיה ניתוחית, לא הובא לי כל טיפול להמשך בכדורים(כפי שקראתי פה ובפרומים ) ולא הומלץ לי היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שאכן תקין. אציין שהמנתח אמר שהכל יצא האם ניתן להסתמך על דבריו? או להתעקש על בדיקת מעקב? אציין כי באולטרסאונד שביצעתי שבוע שעבר,נאמר לי כי הרירית רחם שלי חזרה להיות סדירה.( שלפני שביצעתי הניתוח לא היתה סדיקרה וכך למעשה גילנו שישנה שארית של הריון) אודה לתשובתך. בברכה שיראל

אין גישה חד משמעית, זה יותר תלוי בממצאים בניתוח ובניסיונו של המנתח. אם הממצא היה דבוק או נעוץ והיה שימוש באנרגיה בפעולה הגיוני לתת תמיכה הורמונלית ולזמן להסטרוסקופיה אבחנתית אחרי, בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים