בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית- האם יש נחיצות?

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

28/02/2023 | 21:37 | מאת: יעל

ד"ר כהן שלום, הופנתי לבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית, מפני שיש לי דימומים בזמן הווסת עם קרישי דם מגיל צעיר. לפני זה יש pms חזק, אין הרבה כאבים, רק דימום כשבוע ורק בשלושת הימים הראשונים הוא חזק. בדיקת אולטראסונד רחם ושחלות תקינה. רירית עובי 14 ס"מ והרופא הלחיץ אותי מאד על זה וביקש בדיקה אבחנתית. האם יש טעם כי אני די חוששת מזה והאם רירית מעובה היא גם דבר שכיח אצל נשים?

יעל שלום, ההיסטרוסקופיה האבחנתית היא כלי אבחוני מדויק וחשוב כאשר יש ספק לגבי ממצא תוך רחמי. אם אין אינדיקציה ברורה לדימומים והאולטרסאונד לא מצביע על פוליפ/שרירן, הגיוני לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים