פוליפ והיריון

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

21/02/2023 | 15:03 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר יקר מבקשת שתקרא בעיון ותביע דעתך🙏 אני ובעלי נחשבים אי פיריון לא מוסבר היה לי בעבר פוליפ ברחם שחלק מהרופאים אמרו שאולי יפריע להשרשה וחלק אמרו שסביר שלא...אני בחרתי להוציא על דעת עצמי למקרה שכן מפריע... לאחר ההוצאה ניסיתי במשך שנה להיקלט וגם לא נקלטתי..למרות שכבר לא היה פוליפ. הגענו במשך השנים לivf ( כמובן אחרי פרוטוקול הזרעות וכו...) 2 החזרות לא צלחו . ובמעקב לפני ההחזרה השלישית ראו שוב משהו שנראה כמו פוליפ והרופא לא רצה לבצע לי החזרה כי החליט שכל עובר זה זהב וחבל שאולי זה יפריע להשרשה. אני לא הקשבתי לו כי כבר התעייפתי עשיתי החזרה באותו חודש וגם לא לקחתי זריקת אוביטרול ולא פרוגסטרון שנהוג לקחת כלום כלום . ונקלטתי!! ילדתי לפני שנתיים ו8 חודש, מאז לא ניסינו להיכנס להיריון אפילו לא בצורה טבעית . כעת מאוד רוצה להתחיל לנסות הלכתי לרופא נשים ואמר שרואה את הפוליפ ב us וממליץ להוציא שלא בטעות יפריע להשרשה. אשמח לדעתך על מה שכתבתי ויש לי בנוסף 2 שאלות: 1. למה הפוליפ חזר שוב לרחם בערך כ6 שנים? יש הסבר מדעי? 2. מסיפורי הבנת שכנראה הפוליפ לא באמת הפריע נשאר לי עובר אחד מוקפא שמצד אחד מפחדת לבזבז אותו למקרה שיפריע בכל זאת להשרשה ) ממש לא מעוניינת בתהליך שאיבה נוסף וכו... ממש לא בא לי ניתוח נוסף להוצאת פוליפ מה שגם זה כנראה יחזור שוב.. מה תציע לי?🙏 כמובן שננסה קודם להיקלט באופן טבעי מה שלא ניסינו בכלל מאז הלידה. אשמח לשמוע דעתך בנוגע לפוליפ בהתאם לכל מה שכתבתי. אוסיף ואגיד שאני מתפעלת מימך כל פעם מחדש ומודה על כך שקיימים רופאים כמוך אנושיים ומלאים בטוב.

תודה על המחמאות. הפוליפ -תופעה שכיחה עד 25% מהנשים. יתכן ויפריע לפוריות , אך כאמור בעבר לא הפריע לך, אז הייתי מנסה להרות ללא ניתוח כרגע. בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים