פענוח תוצאות בדיקה- כמה שאלות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

30/11/2022 | 11:11 | מאת: הדס

היי דר, קיבלתי תוצאות ביופסיה ואשמח להבין את משמעותן (הביופסיה התבצעה במסגרת היסטרוסקופיה מסיבה של דימום בין וסתי): תיאור מאקרוסקופי: מספר קטעי רקמה אפורים בלתי סדירים בנפח כולל עד כ-3.5 סמ"ק. תיאור מיקרוסקופי ואבחנה: Polypoid proliferative endometrium 1. מעוניינת לדעת מה משמעות התוצאה הזו ועל מה היא מעידה? ייתכן וזה הגורם לדימום בין וסתי? 2. האם האבחנה זהה לאבחנה של Disordered endometrium ומדובר בשלב שהוא לפני היפרפלזיה כלשהי? 3. האם עליי להיות במעקב כלשהו, אם כן, כל כמה זמן ואילו בדיקות יש לבצע במסגרת המעקב? לדעתך, כדאי לבקש הבהרות נוספות או דוח מפורט יותר היות ולא צויין דבר נוסף מלבד אותו משפט לקוני.. תודה רבה

30/11/2022 | 11:12 | מאת: הדס

שכחתי לציין שאני בגילאי ה-30, וסתות סדירות מדי חודש, לא נוטלת גלולות

התשובה תקינה, אין צורך לפרט יותר

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים