רירית רחם עבה לא בגיל מעבר

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

22/11/2022 | 18:32 | מאת: מארי

שלום דוקטור, בת 45, 4 לידות תקינות. עד לפני שנה מחזורים סדירים פחות או יותר (לקראת גיל 40 התחילו להיות קצרים כ-22 ימים עם שבוע הכתמות לפני). לפני כמעט שנה הווסת החלה לאחר וניגשתי לבירור ושם נצפתה רירית עבה כ-18 ס"מ עם ציסטה בשחלה. קיבלתי טיפול פרימולטנור ולאחר הטיפול הרירית נשארה עבה ונלקח פיפל. הפיפל יצאה תקין אך המשכתי לסבול מאי סדירות בווסת ורירית עבה ואז טיפול בפרימולטנור ואז הרירית יורדת לעובי תקין ואז שוב אין ווסת ושוב פרימולוטנור ושוב אחרי הרירית תקינה ועל הדרך הציסטה נעלמה , אך הגיעה אחת במקומה מחוץ לשחלה. פרופיל הורמונלי תקין. פאפ תקין. בדיקת מרקרים תקינה. היום לאחר חודשיים שלא קיבלתי אך היו כתמים, ניגשתי שוב לרופאה שעשתה בדיקה וראתה שהציסטות הקודמות בשחלה שמאל נעלמו ובשחלה ימין נולדו 2 חדשות ורירית הרחם שוב התעבתה לגודל של 13 ס"מ. ושוב, קיבלתי טיפול פרימולוטנור ולאחריו יהיה לי שוב אולטראסואנד. הרופאה אמרה שאם העובי של הרירית לא יירד היא תיקח שוב פיפל. היא רצתה לתת לי טיפול במירנה ואני לא מוכנה להכניס הורמונים לגוף לאורך זמן. עוד הרופאה טוענת כי אין צורך בהיסטורסקופיה. השאלה שלי: 1. מה פשר כל הציסטות האלו שהגוף מייצר? 2. ממה נובע כל הסיפור עם הרירית העבה? יש מה לדאוג? 3. האם יש טיפול יותר נורמאלי שייתן מענה לאורך זמן ולא אצטרך כל חודשיים לבלות אצל הרופאה וללכת לאוטראסאונדים? הרי יש סיבה שככה הרירית מתעבה. איך אפשר לגלות מה הסיבה?? אני כבר שנה עם הסיפור הזה מודאגת וגם די מותשת האמת.. אשמח לתגובתך

שלום לך, כן הייתי מבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לפחות יתכן ויש פוליפ או הפרפלזיה ברירית הרחם ואילו ממצאים שיכולים לשנות הטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים