הכתמות שלא בווסת

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

14/11/2022 | 19:34 | מאת: מירב

שלום, אני בת 33 אחרי לידה קיסרית(לפני 3 שנים). אחרי הלידה המחזור הפך ללא סדיר ולאחרונה התארך כמעט ל 50 יום. בשני המחזורים האחרונים הופיעו הכתמות חומות, בערך יומיים, לפני מועד הביוץ( לא קרוב אליו לפני מקלוני ביוץ). אציין שעברתי היסטרו אבחנתית בה נצפה פוליפ בין 5-8 מ"מ שלטענת הרופאים לא אמור להיות משמעותי. הפרופיל ההורמונלי סך הכל תקין לדברי הרופא( ייתכן שיש שחלות פוליציסטיות למרות אולטרסאונד תקין). מה יכולות להיות הסיבות להכתמות? יש דרך לקצר את המחזור? אני מתכננת הריון ומחזור ארוך מקשה מאוד. תודה!

אם ככך הוא המצב כדי לשקול נטילת טיפול הורמונלי ל-2-3 חודשים בכדי לבצע מעין התחלה מחדש של המערכת ההורמונלית. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים