דימומים לא סדירים והיסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

03/11/2022 | 12:31 | מאת: חני

שלום דר, בת 34, מחזור סדיר מדי חודש. מזה 5 חודשים סובלת מדימומים לא סדירים בין וסתיים המלווים בכאבי בטן תחתונה (איני נוטלת גלולות/תרופות כלשהן). בדיקות הורמונליות ו-HPV- תקינות. באולטראסאונד ראו כי הרירית עבה (15 מ"מ) ושהשחלות נראות פוליסיצטיות. ללא נוזל באגן. הופניתי מסיבות אלו של דימומים לא סדירים ורירית מעובה לביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית עם ביופסיה. ביום ה-10 לוסת ביצעתי היסטרוסקופיה והתוצאות היו: תעלת צוואר הרחם וחלל רחם במבנה תקין. נצפתה רירית מעובה והיפרמית בדופן האחורית עם דימום קל. נלקחה גם דגימה מהרירית המעובה. מעבר לכך לא נמצאו פוליפים או פתולוגיות אחרות בחלל הרחם. כמה שאלות: 1. על מה יכולה להעיד רירית רחם מעובה והיפרמית? 2. האם לנוכח התסמינים של הדימומים וממצאי ההיסטרוסקופיה "התמונה" יכולה להתאים בסבירות גבוהה למצב טרום ממאיר (דוגמת היפרפלזיה) או ממאיר חלילה? 3. האם רירית היפרמית פירושה מצב של אנדומטריטיס (דלקת של הרירית) או שזה 2 מצבים שונים? 4. האם יכול להיות סיבה שפירה לממצא שכזה של רירית עבה והיפרמית, ודימומים בין וסתיים? מודאגת מאד מהממצאים. תודה

רירית מעובה כנראה ע"ר הורמונלי לא מדאיג לא ציינת מה הייתה תשובת הביופסיה?

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים