פוליפ אנדומטריאלי בדופן עליונה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

20/09/2022 | 16:44 | מאת: מיכל

שלום, בטיפולי פוריות. כבר לפני שנה און ואוף אמרו לי באולטראסאונד שראו פוליפ 9*5 בסיס רחב באזור הפונדוס. לפני שנה כשגילו את הפוליפ נכנסתי במקרה להריון והיתה לי הפלה בשבוע 8. מאז גם הריון כימי. רק עכשיו לפני החזרה החליטו לקחת ביופסיה והיתה לי הסטוסקופיה אבחנתית ב5.9. פוליפ בולט מאזור העליון של הרחם אל חלל הרחם. עדיין מחכה לתשובת ביופסיה עברו שבועיים ועדיין זה בעבודה. אני פוליצסטית ורמות אסטרוגן בשיא בטיפולים הגיעו ל25,000, 17,000 ו20,000. שאלותיי: מה הסיכון שהפוליפ אכן כתוצאה מאסטרוגן גבוה ולא סרטן ואם כן האם באיזור הפונדוס ניתן לבצע היסטוסקופיה באיזור זה? עקב ההפלות האם הפוליפ מפריע להריון? ההסטוסקופיה היתה לפני שבועיים אבל עברו 33 יום מהמחזור האם הסטוסקופיה מעכב מחזור? האם צריך לקחת כדור להחזרת מחזור? המון תודה!!

הסיכוי לסרטן קלוש היסטרוסקופיה תפתור הבעיה בקלות

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים