מעבר מגלולת סרזט לתקן מירנה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

16/09/2022 | 08:47 | מאת: בעילום שם

שלום וברכה הנני נוטלת גלולת סרזט במשך 18 שנה. אסור לי לקחת גלולות עם אסטרוגן. בשנים האחרונות מאוד סובלת מדימומים והכתמות ופגיעה קשה באיכות החיים. שוקלת לעבור להתקן מירנה, מתוך תקווה שהכתמים יעברו, או לפחות יפחתו. לפני שהתחלתי את הסרזט התקינו לי מירנה, ולאחר כשנה קבלתי זיהום חמור שגרם להוצאת ההתקן. האם אפשר לנסות שוב? האם אכן המירנה יכולה להקל על הדימומים? האם יש אופצייה אחרת טובה יותר? תודה

שלום לך, התקן יכול להיות יעיל, אך כמובן כמו כל הטיפולים ההורמונלים הוא דורש התנסות ע"מ לבדוק התאמה. אם היה אירוע זיהומי עם התקן לא בטוח שכדאי לנסות שנית. יש אופציה לקבל פרוגסטרון גם בזריקות אחת ל-3 חודשים, ולדון עם מומחה קרישה לבדוק האם האיסור לשימוש בהורמונים משולבים גורף

18/09/2022 | 08:00 | מאת: פלונית

תודה רבה על המענה. רציתי לשאול אם פרוגסטרון בזריקה אחת ל-3 חודשים מקטין את תופעות הלוואי של דימומים והכתמות?

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים