גלולות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

13/12/2005 | 09:09 | מאת: מלי

אני בת 38 ועד לפני חצי שנה נטלתי גלולות גינרה. סבלתי ממיגרנות אך לא ייחסתי לכך קשר לגלולות. לפני חצי שנה הפסקתי לקחת גלולות עקב בעיה גניקולוגית שהצריכה טיפול (MOLA), וכעת לאחר גרידה וטיפולים שעשיתי אני צריכה לקחת גלולות שוב. השאלה איך עליי לדעת איזה גלולות טובות בשבילי (עם מינימום תופעות לואי, או האם יש בדיקות שיכולות לקבוע) איך אדע מה הכי טוב בשבילי??

שלום לך, התאמת גלולות היא אמפירית לרוב ולא מדעית. מתבססת על מבנה גוץ האישה וסבילות להורמונים. לרזות יותר וצעירות יותר מנסים-מינס, מליאן וכו'. למלאות יותר-מרסילון וחב' לסובלות מאקנה ושיעור יתר ולא מצליחות לשמור על מחזור ללא דימומים-דיאנה כדאי להוועץ ברופא המטפל. בהצלחה,

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים