דימום בין וסתי, בחורה צעירה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

29/05/2022 | 15:07 | מאת: שרי

היי, בת 20, ברקע קוליטיס כיבית (שנה מהאבחון), מטופלת קבוע ברפסל, מחזור סדיר, חוסנתי לפפילומה (בכיתה ח). לא קיימתי עדיין יחסי מין (בתולה). בשנה האחרונה יש לי הפרשות בצבע חום כהה (כמו בתחילת המחזור או בסופו), ההפרשות מופיעות אחת לכמה ימים (עקבתי ואין קשר לתאריך הביוץ). ללא כאבים, ללא צריבה או גרד. נבדקתי ב US חיצוני (בטן תחתונה), ממה שאפשר היה לראות, נאמר לי שהרחם תקין ואין ממצאים. האם יש צורך בבירור נוסף? ואם כן האם לחזור שוב לגניקולוג או שאולי מדובר בשינויים הורמונליים (בגלל הקוליטיס אבדתי משקל רב, רק עכשיו הגוף מתחיל להתאושש, למרות שהמחזור היה תמיד סדיר) מה צריך לבדוק? ומה יכולה להיות הסיבה לדימומים? ואיך בכלל אפשר לבדוק אותי (האם אפשר לבצע בדיקה וגינלית באישה בתולה)?

אפשר לבצע אולטרסאונד בגישה בטנית ואין חובה לבצע וגינלית, כדאי לבדוק רמות הורמונים בוסת הבאה. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים