קרישי דם מהרחם.. ממש אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

28/04/2022 | 18:22 | מאת: אורטל

שלום דוקטור. קצת ארוך אך אשמח לסבלנותך כי אני באמת זקוקה לעזרה מקצועית. אני בת 45, 4 לידות תקינות. לא נוטלת הורמונים. לפני כ- 3 חודשים בעקבות עיכוב משמעותי בווסת הלכתי לבדיקה. התגלו שם 2 ציסטות פשוטות בשחלה ימין ורירית סדירה ועבה 17 מ"מ. קיבלתי פרימולטנור ולאחריו הגיעה ווסת. נבדקתי שוב לאחר הווסת והרירית היתה 10 מ"מ ולכן נלקחה ביופסיה. בעודי מחכה לתשובות הביופסיה החל דימום שהתפתח לקרישי דם שנפלטו ללא הרף מהרחם. טופלתי שוב בפרימולטנור על מנת להפסיק את הדימום ובמקביל התקבלה תשובה תקינה מהפיפל. שלשום הלכתי לביקורת ורירית הרחם התעבתה יותר והגיעה ל- 20 מ"מ. הרופאה ביקשה שאפסיק עם הפרימולטנור כדי שתגיע ווסת ואז אבדק שוב בסיומה.(יש לציין כי כבר 4 חודשים לא מגיעה לי ווסת בצורה טבעית אלא רק עם הפרימולטנור) אתמול התחיל דימום, חשבתי כי מדובר בווסת אולם שוב קרישי הדם הענקיים האלו יוצאים מהרחם ואין ממש דימום ווסתי. אני ממש מיואשת מהסיפור הזה. הרופאה שוללת פוליפ, דיברה איתי על התקן מיגרנה אבל לפני הכל ולא שאני סתם דוחפת לגוף עוד ועוד הורמונים, אני מנסה להבין למה רירית הרחם שלי כל כך עבה? למה יש קרישי דם כאלו מפחידים? מה עלי לעשות כדי למצוא את שורש הבעיה? אני כבר למעלה משלושה חודשים בתוך הסיוט הזה.. האם בדיקת היסטרוסקופיה תוכל לתת מענה ובעזרתה אפשר יהיה לדעת בוודאות מה לא תקין ברחם? אשמח לחוות דעתך..

בהחלט היסטרוסקופיה היא הבדיקה הבאה שהייתי מבצע. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים