תוצאות גרידה אבחנתית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

07/02/2022 | 19:07 | מאת: גליה

שלום רב אני בת 72 .בגלל רירית רחם מעובה נשלחתי לגרידה אבחנתית ובביופסיה נמצא endometrial hyperplasia without atypia .האם חייבים לטפל בזה וכיצד תודה רבה

שלום לך, לרוב יש לתת טיפול בפרוגסטרון ולחזור על הביופסיה כעבור מספר חודשים לוודא שאין מעבר לצורה אחרת של הפרפלזיה. יש גם אופציה לבצע כריתה היסטרוסקופית של רירית הרחם ולהרוויח בכך גם וידוי העדר גידול וגם למנוע מעבר לצורה מתקדמת יותר של הפרפלזיה. יש לגשת למומחה בתחום להתייעצות והתאמת הטיפול באופן אישי. בהצלחה !

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים