US לא תקין

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

27/06/2013 | 23:22 | מאת: נופר

בת 50 . יצאתי מ US אגני עם התוצאות הנ"ל ופנים קודרות של הטכנאית. די לחוצה . בבדיקת US : שחלה שמאלית 41.2 מ"מ בגובה 15.4 במבנה תקין . שחלה ימנית לא ניצפתה. רחם: רב שרירני 69X61 מ"מ ימני סוב סרוזי 48X55 מ"מ אחורי אינטרמורלי 42X57 מ"מ קדמי סוב סרוזי 33X42 מ"מ קדמי סוב סרוזי 39X45 סוב סורוזי גובה הרחם מעל לטבור , הרירית לא ניצפתה. אגב,יש לי מחזור שלאחרונה מגיע מידי 3 שבועות במקום חודש. אין לי כל סימפטומים. בנוסף, בבדיקתי האחרונה לפני שנתיים אצל רופא מומחה ניצפו 3 מיומות קטנות בגודלן. תודה

נופר שלום, גדילת שרירנים או מיומות היא תהליך מוכר וצפוי, יש להשלים בדיקת רירית הרחם, ולא הבנתי מהיא כמות הדימוך בעת הוסת כבדה? (פד/טמפון פחות מ-3 שעות?), אם כן יש לבצע דיגום מרירית הרחם לפני קבלת החלטה על המשך טיפול עקרונית אם אין לך תלונות אפשר להמשיך מעקב, אם הדימום כבד, כאבים, הפרעה במתן שתן או יציאות יש לשקול טיפול. אשמח לסייע לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים