קורטימנט משפיע על דימומים?

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

08/05/2021 | 22:20 | מאת: אודליה

בת 43 לא נוטלת גלולות. נוטלת כחודש וחצי קורטימנט (סטרואידים שמתפרקים במעיים כדור אחד ביום ורפאסל 4 כדורים ביום כתוצאה מהתפרצות קוליטיס. הגסטרו הורה לי להפסיק את הקורטימנט בהדרגה יום כן יום לא. ביום רביעי שעבר התחלתי את תהליך הפחתת הקורטימנט ולא שתיתי באותו ערב את הכדור וגם באותו ערב קיימתי יחסים עם בעלי. הייתי שבועיים בדיוק אחרי קבלת הוסת האחרונה למחרת ביום חמישי בבוקר התחיל לי דימום וגינלי קל שנמשך עד לרגע זה ואין סימנים שזה הולך להיפסק. נבדקתי עי גניקולוג שלא מצא כלום בצוואר הרחם הכל היה חלק. גם אולטראסאונד פנימי היה תקין. פאפ עשיתי בספטמבר ויצא תקין...נשלחתי לפרופיל הורמונלי ולקולפוסקופיה. הרופא אמר 'הדימום בר מהרחם ולדעתו זה הורמונלי . שכחתי לציין בפניו שאני חודש וחצי על קורטימנט ושהתחלתי ערב לפני בתהליך הפחתת הכדורים שאלתי היא האם יכול להיות שהתחלת תהליך הפסקת קורטימנט 9 יכול לגרום לדימום בין וסתי? אני ממש מודאגת

בהחלט הגיוני, סטרואידים משפיעים על המצב ההורמונלי.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים