אי קבלת מחזור לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

23/04/2021 | 20:12 | מאת: דואגת

שלום, בת 38, 5 חודשים לאחר לידה.היו שאריות שליה ולכן ביצעו לי רביזיה מייד אחרי הלידה. ולפני חודשיים ביצעתי היסטרוסקופיה ניתוחית בה שאבו לי חומר ובתאריך 1 למרץ עשו היסטרוסקופיה ביקורת בה נכתב: רחם קדמי מעט מוגדל, תעלת צוואר תקינה, בחלל הדבקויות עדינות, בוצע הפרדה ללא חשמל, בעקבות הנל חלל ריק רחב והוגדמו 2 פיות. מה זה בדיוק אומר? נתנו לי אסטרופם למשך חודש ובשבוע האחרון הוסיפו פרוגסטרון. הפסקתי להניק לפני 3 חודשים ולא קיבלתי מחזור. אני לא בהריון. סיימתי עם ההורמונים לפני חודש כמעט ועדיין אין מחזור. מה יכולה להיות הסיבה? מה היית ממליץ לי לעשות? אני מאוד רוצה לנסות להרות שוב בעוד כחצי שנה אבל בנתיים אין מחזור. האם זה קשור לרירית הרחם? כיצד ניתן לבדוק זאת? האם כדאי ללכת להיסטרוסקופיה נוספת אצל רופא פרטי (עד עכשיו עשיתי בבית חולים) או כדאי דווקא ללכת לרופא פריון או רופא מומחה אולטרסאונד דווקא? האם כדאי לבצע בדיקת דם להורמונים fsh, אסטרוגן וכו או שלא תיהיה לזה משמעות ללא מחזור, כי אני יודעת שיש חשיבות ליום בחודש בו עושים? לוקח למחזור זמן להסתדר אחרי הניתוח? יש איזה תרופה שיכולה לעזור לזרז קבלת מחזור או שיקום הרירית? יש סיכוי שזה קשור לרזרבה שחלתית בכלל? לפני שנתיים amh שלי היה 0.82. מאז לא בדקתי amh. וכאמור ילדתי לפני 5 חודשים. עד ההריון מחזורים סדירים. מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה

כדאי לבצע בדיקות דם הורמונליות ל-LH ו-FSH וPROGESTERONE עם התשובות ניתן יהיה להעריך מתי הוסת צפויה. כמו כן כדאי לבצע בדיקת AMH לקבלת תמונה לגבי הפוריות. בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים