לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

14/01/2021 | 18:53 | מאת: לין

שלום ד"ר בת 38 לאחר 2 הריונות תקינים. אני לאחר שלושה שבועות של הפלה טבעית וטיפול בציטוטק. לאחר שבועיים מההפלה עשיתי אולטרסאונד חשד לשארית נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית שאישרה שאכן יש שארית ברחם בדופן קדמי 1.5 ס"מ ובדופן ימני 1ס"מ הוצע לקבוע תור להיסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השארית האם לאור הממצאים ניתן להמתין לווסת ואולי השארית תצא לבד ? או ללכת על הטיפול הניתוחי ? כמה זמן ניתן להישאר עם שארית ברחם ולקוות שיתנקה מעצמו ? האם זה מסוכן ? מה הסיכונים בפעילות הניתוחית אני עם המגיומה בכבד שאובחנה באולטרסאונד בטן האם יש חשש לביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית ? תודה מראש

אם אין דימום פעיל, כאבים או חום ובאולטרסאונד לא נצפה כלי דם מזין את השארית ואין היסטוריה של שאריות בעבר, אפשר לנסות ולהמתין לבדיקה שלאחר הוסת יתכן והממצא יפלט מעצמו, בכל ספק עדיף להבדק

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים