האם יכול להפגע......

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

10/10/2020 | 22:11 | מאת: שואלת

שלום! בת 29 אחרי 4 הזרעות ו 3 החזרות. נקלטתי הזרעה שניה ועברתי גרידה לפני שנה ומאז רירית ירדה עד עכשיו.. (מגיעה ל 7 וחצי בעבר הייתה 10) לפני שבועיים עברתי ניתוחית,הסרת מחיצה 30 אחוז והרחבת חלל בגלל רחם דיסמורפי אשמח לדעת 1) מה הסיכויים לנזק לרירית בעקבות ניתוח כזה? לפני הניתוחית עשיתי אבחנתית אצל רופאה שראתה מחיצה וחלל קטן.. מה שמדאיג זה שהיא ראתה הדבקויות עדינות ורצתה להוריד ולא רציתי כי העדפתי לעשות זאת בניתוחית . 2) הרופא המנתח לא ראה הדבקויות כלל, האם דבר זה הגיוני? (אני שואלת את עצמי מה היא רצתה להוריד לי אם אין הדבקות) 3) הרופא המנתח אמר לקחת פרוגילטון רק ביום ה 4 למחזור שיגיע ולא מיד אחרי הניתוח. האם דבר זה לא יכול לגרום לרירית לא לחזור לעצמה? (עד היום שמעתי שכבר למחרת האישה מקבלת את הכדור הזה ) 4) האם באמת הגיוני שרחם דיסמורפי לא יכול להחזיק הריון? הרופא המנתח כך אמר לי הייתי בהלם. תודה רבה

רוב הסיכויים שהרירית לא תינזק מפעולה זו לגבי הממצאים יש לדון בכך עם הרופא המנתח תרומת הפרוגילוטון היא אמפירית ולא מדעית, אין כל תימוכין בספרות המדעית ליעילות השימוש בפרוגילוטון בעיבוי הרירית לאחר היסטרוסקופיה והמתן שנוי במחלוקת, אך אינו מזיק רחם דיסמורפי יכול להיות קשור ביותר הפלות וקשיים בהשרשה בטיפולי פוריות בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים