רחם דיסמורפי ורירית רחם

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

26/06/2020 | 19:40 | מאת: נועה

שלום, האם יש קשר מנסיונך בין רחם דיסמורפי ורירית רחם דקה? האם מהניתוחים שביצעת לתיקון רחם דיסמורפי הראו שיפור בעובי הרירית או בקליטה להריון ? תודה

שלום לך, אין עדיין מספיק עבודות מחקריות בנושא בכדי לקבוע האם רירית הרחם תמיד דקה יותר במצבים אילו באופן מובהק, אך לפי מחקר גדול שערכנו בנושא ועתיד להתפרסם בקרוב, בנשים אשר להן אובחן רחם דיסמורפי ולא הרו או הפילו היה שיפור של כ-40% בשיעור ההריונות לאחר תיקון מבנה הרחם הדיסמורפי. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים