ציסטה דרמואידית והמלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

28/05/2020 | 00:49 | מאת: לימי

שלום דר שלומי כהן איילון אני בת 44 לאחרונה גילו לי ציסטה בגודל 50*55*64 ס"מ בתוכו מרכיבים אקוגנים היוצרים צל אקוסטי והדים בלתי סדירים. מצאתי כי היתה קיימת ציסטה כבר לפני ארבע שנים באותה שחלה צרפתי דוח. אני אחרי ניתוח קיסרי שהיה לפני 12 שנה וניתוח בטן שבו הוציאו תוספתן לפני 9 שנים. הומלץ לי להוציא את הציסטה הזו וגם נאמר לי שכדאי להוציא את כל השחלה והחצוצרה על מנת למנוע בקיעה של הציסטה ופיזור החומר שלה וכן הוצאתה בשלמות, גם בשל האפשרות המועטת מאוד לממאירות. כמו כן הומלץ לי להוציא את החצוצרה השניה על מנת להקטין את הסיכון לסרטן השחלות. עוד נאמר לי שהציסטה תלקח לבחינה ויעשו חתך קפוא ובמידה ויתגלה חשד לממאירות יוציאו את הרחם השחלות והלימפות. נאמר לי גם שלעיתים מאוחר יותר מגלים כי האבחון הראשוני מוטעה והממצא איננו ממאיר ויש לקחת בחשבון את הטעות האפשרית הזו מה דעתך? האם אתה ממליץ על כל הנל גם כן?

ניתן לשמר השחלה ע"י כריתת הציסטה במידה וכל הסמנים והזרימות תקינים. את החצוצרות אפשר להסיר אם אינך רוצה עוד בהריונות נוספים

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים