בדיקה ידנית של רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

24/12/2019 | 07:56 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש, עקב כאבים חזקים בבטן תחתונה, כל הבטן מאחורי הגב מעיר אותי בלילה הלכתי לרופא. בדק אותי ידנית וכתב: ממצאים: PV רחם בגודל רגיל נייד חופשי ללא ממצא משושי בטפולות או בדוגלס ללא רגישות בעת הבדיקה.PS צואר מאורך סגור שוללת דמם לדני • MENOPAUSAL SYMPTOMS :אבחנה. לא היה מוכן לעשות לי U.s בטענה שלא מוכן לבזבז זמן כשיש מכונים (עושה רק לנשים בהריון) וגם אצל הרופאים ה u.s בסיסי ובמכונים יותר משוכלל. השאלה שלי שלאחר הבדיקה עד עכשיו הכאבים התגברו יותר. האם מבדיקה ידנית בטעות כמובן שהוא נוגע בשחלות וברחם יכול בטעות לגרום לנזק אור לעורר משהו או לעשות נזק? העם בדיקה ידנית שהיא תקינה בעיניו חייב גם U/s להשלמת הבדיקה? תודה מקרב לב וסליחה על אורך השאלה. ליאן.

מטרת הבדיקה היא לבדוק שאין דלקת אגנית. אין בבדיקת מסוג זה שום נזק או יכולת לנזק. בדיקת אולטרסאונד רצויה בכדי להתקדם באבחנה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים