הריון לאחר הסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

02/05/2019 | 13:16 | מאת: מריה

דוקטור שלום. אני בת 29 +2 , הריונות תקינים ולידות רגילות ללא סיבוחים, בריאה בדרך כלל, בדצמבר 2018 עברתי הפלה נדחת של תיאומים בשבוע 10 ונאלצתי לעבור הפלה. בהתחלה ניסו באמצעות ציטוטק בשתי מנות אך נשארו שאריות ואולצתי לעבור הסטרוסקיפיה ניתוחית. מאז הניתח עברו 4 מחזורי וסת תיקנים ובזמן. לאחר שני מחזורים ואישור הרופא התחלנו לנסות להרות שוב ולא מצליחים. אני מודעת שזה תהליך שיכול לקחת זמן, אבל בפעמים קודמות ההריון נקלט מהפעם הראשונה. האם יש המלצות או בדיקות שכדאי לבצע על מנת לשלול בעיות לאחר היסטרוסקופיה? איך ניתן לעזור להרות בהקדם? תודה רבה על התשובה מראש

למעשה את מנסה חודשיים להרות, יש להמתין לפחות עוד חודשים לפני כל בדיקה, כי הסיכויים להרות הם כ- 20-25% למחזור. אם בעוד חודשיים לא הרית יש לבצע אולטרסאונד ובאם ספק היסטרוסקופיה אבחנתית .

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים