בת 47, נשואה+3, דימומים לא סדירים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

07/04/2019 | 09:06 | מאת: מיה

שלום רב, אני בת 47 נ+3, עם התקן מירנה כבר 6 שנים. פאפ אחרון לפני 3 שנים. בחודשיים האחרונים (פחות או יותר) יש לי הפרשות דמיות ומחזור קל בצורה מאד לא סדירה. בגלל ששני הורי נפטרו בגיל צעיר ממחלת הסרטן (אבא- ריאות על רקע עישון ככל הנראה, אמא- ממקור לא ידוע. ככל הנראה כולנגיוקרצינומה) נתקפתי בימים האחרונים חרדה שאולי הדימומים הם סימן למשהו לא תקין אצלי. אני אמורה לטוס בעוד מספר ימים לחו"ל ואני עם דפיקות לב מואצות מנושא הדימום. אשמח לדעת מה הדחיפות של ביקור אצל הרופא שלי בעניין זה או שאני יכולה לטוס רגועה וכשאחזור אגש לרופא שלי. :-) בביקורת האחרונה אצל רופא הנשים שלי לפני שנתיים הוא אמר שפאפ עושים כל שלוש שנים, ולא הסכים לעשות לי את הבדיקה. אני אמורה לעשות אותה החודש. אודה לדעתך המקצועית בנושא. בברכה, מיה

07/04/2019 | 17:48 | מאת: מיה

מעדכנת: הייתי עכשיו אצל רופא הנשים שלי שהוציא את ההתקן וביקש שאעדכן אותו כשהדימום יפסק. לא שאלתי אותו ואשמח לדעת מה הן התופעות לאחר הוצאת מירנה? האם צפוי הדימום להתגבר, התכווצויות או משהו אחר? תודה

שלום לך, הדימום שתיארת יתכן ונובע מכך שהתקן המירנה עבר 5 שנים בהם יעילותו מקסימלית, ומכאן נבעו הדימומים, יש להלשים את בדיקת הפאפ אולטרסאונד ובדיקות הורמונליות על מנת להתקדם בבירור. לא נראה כי יש דחיפות בבדיקות, ניתן לבצען בשבועות הקרובים. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים