רירית רחם מעובה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

05/03/2012 | 18:54 | מאת: אהובה

ד"ר שלומי היקר שלום רב , הנני אשה בת 67 מגיל 51 ללא ווסת ,לאחר בדיקת אולטראסונד ממצא שרירנים סברוזיים אחורי-37*32 ממ ,ימני 29*36 ממ. רירית הרחם 6-7 מ"מ אינה אחידה עם מס מוקדים היפואקוגניים. אין דימומים, לאחר 3 לידות תקינות. הומלץ בדיקת היסטרוקופיה ניתוחית ,פיפל בקהילה לא התאפשר עקב צוואר רחם צר. השאיפה להימנע מהבדיקה בשל הסיכונים הכרוכים ובשל אי הוודאות בעניין הנחיצות שלה בשלב זה , האם יש טרום בדיקה או המלצה נוספת לבצע בכדי לשלול ממאירות ? האם יש סיכוי לממאירות ? מה מומלץ לעשות ? תודה רבה והמשך ערב נעים ,

אהובה שלום רב, יש בהחלט מקום להערכת חלל הרחם בשל העיבוי ואי הסדירות של רירית הרחם לפי התיאור בבדיקת האולטרסאונד. בהכנה מתאימה ניתן לבצע פעולות אילו במרפאה ללא צורך בחדר ניתוח או הרדמה. אשמח לסייע לך, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

06/03/2012 | 18:05 | מאת: אהובה

ד"ר שלומי שלום , ראשית תודה על התגובה המהירה , מה כוונתך ב"הערכת חלל הרחם" ?

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים