שכחתי לקחת גלולה לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/05/2018 | 11:40 | מאת: נירי

קיימתי יחסי מין אתמול בבוקר ובערב הייתי אמורה לקחת גלולה ושכחתי. לקחתי אחרי 16 שעות את הגלולה ששכחתי. יש צורך לדאגה? לקחת פוסטינור?

זה תלוי באילו גלולות מדובר ובאידה שבוע של הגלולות אם הם גלולות משולבות (מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון) המשיכי כריל אלא אם מדובר בשבוע ה-3 ואז רצוי להגן באמצעי נוסף עד למחזור אם מדובר בגלולות פרוגסטרון בלבד הייתי מוסיף הגנה אין כו"כ טעם לקחת פוסטינור אלא אם אינך בקבוצות הנ"ל בהצלחה, ד"ר כהן

13/05/2018 | 11:16 | מאת: באותו נושא

ואם מדובר בשבוע הראשון של החפיסה? צריך הגנה נוספת? קניתי גלולה בשם אלה כיוון שעברו כבר יותר מ-48 שעות אבל מדבריך אני מבינה שזה תלוי גם במיקום של הגלולה בחפיסה?? תודה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים