דימום לא סדיר

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

12/12/2005 | 18:34 | מאת: ליטל

שלום רב וברכות על פתיחת הפורום, הפסקתי גלולות לפני 6 חודשים לאחר 12.5 שנים רצופות בהן נטלתי גלולות. מאז הפסקת הגלולות החלו לי דימומים כשבוע לאחר הביוץ ולעיתים גם מופיעים כיום יומיים לאחר הביוץ, דימומים שנמשכים עד מועד קבלת המחזור. אין לדימומים קשר לקיום יחסי מין. המחזורים שלי בחודשים האחרונים היו 31,29,28,26,26 יום. בשל הדימומים עשיתי את הבדיקות הבאות: בדיקות הורמונליות בעת הוסת וביום ה - 21 שהצביעו על ביוץ. אולטרסאונד וגינלי שהיה תקין בדיקת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה. בשלושת החודשים האחרונים החלו לי תופעות של אקנה ונשירה חזקה שטרם עברה. רופא הנשים שלי אמר שאין מה לחשוש והכל תקין וזה כנראה אופיו של המחזור. רציתי לשמוע דעה נוספת. האם באמת זוהי תופעה נפוצה שאינה מהווה בעיה. האם האקנה והנשירה קשורים להפסקת הגלולות? מה אתה מציע לי לעשות? סליחה על ה"מגילה".

שלום לך, חסרים לי פרטים: גילך, פרופיל הורמונלי מלא ביום 3-5 לווסת, תכניות פיריון. לפי אילו אוכל לחוות דיעה. בברכה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים