סאקרואיליאטיס

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/12/2005 | 00:37 | מאת: lilach

שלןם רב אני בחורה בת 29 שסובלת מזה כשנתיים מבעיית סאקרואיליטיס באגן , עשיתי את כל הבדיקות האפשריות וזה כבר מעל לכל ספק שיש לי את המחלה . בעבר לקחתי תרופות לטיפול שלא הועילו (אתופן, ואיוקס ,ארקוקסיה וכד) כרגע מדובר בכאב שתוקף לסרוגין ופשוט אין לי מושג מה עוד ניתן לעשות כדי להקל על התופעה, כמוכ הפסקתי פעילות ספורטיבית שכן היו לי כאבים ,אבקש לשמוע על טיפול שאולי יכול להקל על הכאבים האיומים ועל "הנכות " הזו. כמוכ מה הגישה לגבי ספורט? האם מומלץ או שלא? תודה רבה.

11/12/2005 | 17:42 | מאת:

שלום רב, כיודע לך ההפרעה ממנה את סובלת משמע למעשה נפיחות או דלקתיות וכאבים בעצם הסקרואיליאק. השאלה הראשונה החשובה היא האם גילו לך מחלת רקע אשר גרמה לתופעה זו? והאם משהו מסוים כמו פעילות ספורטיביתי גרמה להתפרצות של הכאבים? לגבי השאלה של הטיפול-הייתי ממליצה לך לפנות למרפאת כאב בבית חולים (אמליץ בשמחה אם תגידי לי באיזה איזור את גרה) על מנת שיוכלו לתת לך טיפול ראוי לכאבים. הם יתייחסו לכאב שלך במלוא הרצינות וינסו לתת לך מענה. אחד הדברים החשובים בטיפול בכאבים זה טיפול בכמה מישורים בבת אחת על כן הייתי ממליצה לך לעשות בו זמנית גם פיזיוטרפיה או כירופרקטיקה בנוסף לטיפול במרפאת הכאב. כמו כן, באופן כללי לא טוב לעשות מאמץ יתר כגון ריצה אגרסיבית וכו' אך מצד שני, העדר כל פעילות גם איננה מומלצת. אני הייתי ממליצה לך לנסות לשחות פעמיים-שלוש בשבוע ולראות איך הגוף שלך מגיב. למעשה, את הרופאה הכי טובה ועליך לפעול על פי האופן שגופך מגיב. אם את עושה פעילות שמחמירה את הכאבים-תפסיקי. קודם כל, תתחילי כל פעילות בכלל בהדרגה ותמיד תנסי לעצור לפני שהכאבים מתחילים. גם כשמדובר בפעילויות כמו עבודות בית. תנסי להימנע ככל האפשר מהחמרת הכאבים כי אז את נקלעת במעגל אלים של כאבים. אשמח להמשיך לכוון אותך כשאקבל את התשובה לשאלותיי.