ניתוק עצבי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/08/2006 | 15:49 | מאת: סימונה

היי לכל החברים !!! ראיתי שאתם מתלבטים על הנושא של כן ניתוח לא ניתוח לגבי ניתוק עצבי...אז רציתי מעט לעזור לכם מתוך מה שאני חוויתי וחווה מזה כמעט שנה... המקרה שלי קרה כתוצאה מתאונת עבודה שכנראה המצב החמיר במהלך של תקופה ארוכה אולם אני כנראה הזנחתי את העניין וגם חששתי לדרוש את זכויותי אצל המעביד דבר שעלה לי ביוקר רב..ביום בהיר אחד כבר לא יכולתי יותר להזיז את כל יד ימין שלי זה היה כאילו והיד השתתקה מאז עברתי CT צווארי CT עמוד שדרה MRI צווארי וכולם מעידים על מספר בעיות 1. לחץ עצבי צווארי על חוט השדרה 2. בלט דיסק בעמוד השדרה שתי הבעיות שונות אחת מהשניה הלחץ העצבי גרם לי לשיתוק כמעט מוחלט על יד ימין עד לקצות האצבעות והבלט דיסק גורם לי לקושי בהליכה בקרתי אצל מיטב הרופאים הן באופן פרטי והן דרך קו"פח חלקם טענו שיש צורך בניתוח כדי לנתק את הלחץ העצבי וחלקם טענו שאכן ניתוח כזה עלול לגרום להחמרה ואף למצב של שיתוק בכל הפלג העליון בבקורי האחרון אצל ד"ר מירובסקי שהיינו אחד הרופאים הידועים והממולצים אפילו ע"י הרב פירר מי שמכיר ואמרו לי במפורש שמה שהוא אומר כדאי לשמוע לעצתו ואכן כך עשיתי ..חיכיתי לתור אליו שלושה חודשים ובאמת היה שווה הוא הסביר בדיוק את התאוריה לגבי ניתוח מאין זה ומבחינתו אין בעיה לנתח אולם הוא גם אמר אילו סיכונים יש לקחת בחשבון מניתוח שכזה ואכן ברגע שנוגעים באחד מהעצבים עלול להזיק יותר מאשר להואיל לפי התאוריה שלו יש לעשות את כל מה שניתן ולהיעזר ברפואה האלטרנטיבית מכל הסוגים ורק כשאין ממש ממש ברירה אז ללכת לניתוח למרות שאני סובלת ממספר סוגים של כאבים ואיכות החיים שלי השתנתה מקצה לקצה בשל הכאבים שאני סובלת ואף ישנם ימים שאני צריכה להתגלגל כדי להצליח לקום מהמיטה החלטתי שאני לא לוקחת את הסיכונים הכרוכים בכזה ניתוח . כיום אני מטופלת במרפאת כאב של תל השומר אצל ד"ר איתי גור אריה ( עליו המליצה לי מנדי) ואני שמחה שהוא אחד הרופאים המלווים אותי במצבי כי הוא לא רק רופא הוא פשוט אדם יוצא מן הכלל..ביחד אנחנו מחפשים מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים ולשפר את איכות החיים...אז כרגע התחלתי בטיפולי עירוי של לידוקאין ומגנזיום הטיפולים הם די קשים אני חוזרת מהם כמו סמרטוט ועדיין אין שיפור במקביל אני לוקחת עכשיו גאבאפנטין 400 מ"ג 3 פעמים ביום ופרקוסט 5 ארבע פעמים ביום . היום בבקורי אצל האורטופדית שמלווה אותי באופן קבוע מיום האירוע קבלתי גם לעשות רפלקסולוגיה..אני מקווה שהכל ביחד יקל עלי ולו במעט את הכאבים. בגדול מה שאני מנסה לומר לכם מהמקום בו אתם נמצאים גם אני נמצאת מי יותר ומי פחות אל תמהרו לעשות ניתוח ללכת לסכין תמיד אפשר לחזור מהסכין זה בלתי אפשרי זהו משפט שאמר לי אחד הרופאים ואני אמצתי אותו...למרות שאני בטוחה שאין יותר קשה מהכאבים אותם אנחנו חשים על לנו לוותר ולהתייאש אלא להלחם בו ולא לתת לכאב לנצח אותנו ותאמינו לי שזה לא קל אני כבר היתי במקום של ייאוש וחוסר תקווה אולם כל אחד מאתנו מעודד את השני עוזר במידת האפשר כשכל התקווה היא לנצח את הכאב בכל דרך אפשרית...מחזיקה לכולכם אצבעות ומקווה שתצליחו להתמודד עם הכאב..מחבקת ואוהבת אותכם ואם אתם זקוקים לעצה כלשהי אשמח לעזור בכל מה שאני יכולה מתוך מה שאני חוויתי באופן אישי.... שיהיה לכם המשך יום מהנה והכי הכי חשוב בלי כאבים...

15/08/2006 | 18:01 | מאת: פשוט אני

מצטרפת למה שאמרה סימונה. אני חיכיתי שנתיים עד שהסכמתי להיכנע וללכת לניתוח ל"שחרור" עצב. מובן שזה לא אותו דבר כמ "ניתוק העצב" שעליו מדבר עודד, ואני מניחה, סימונה, שמה שמדברים עליו איתך הוא גם לא מה שעודד מתכוון אליו, אבל - זה לא משנה השורה התחתונה היא - הסכין זה דבר שצריך להיזהר ממנו מאוד, ולפנות לפתרון הזה רק אם מש אין בררה אחרת, אם התייאשנו מכל האפשרויות האחרות ואם - וזה הכי חשוב - הרופאים מבטיחים - שהניתוח לא יכול לגרום למצב רע יותר!!! אני הסכמתי ללכת לניתוח כי אמרו לי "אם לא יועיל, לא יזיק". ולא כך היהי!!!! אחרי הניתוח שלי מצבי החמיר כל כך - גם מבחינת כאבים, גם תפקוד, וכמובן - מצב רוח. מאדם שהלך עם קביים והרבה פעמים בלי עזרים אבל עם כאב נסבל וכמובן - בלי טיפול תרופתי. אחרי הניתוח - תרופות נרקוטיות בל הכרה, גבפנטין בכמויות מסחריות וכמובן - כיסא גלגלים. והיום מסתבר - שהניתוח פשוט החמיר את המצב, כי הרופא שלי שניתח פגע בטעותת בעצב אחר בזמן הניתוח........ אז - תמיד צרריך לזכור שגם הרופאים הם בני אדם, ושגם הם יכולים לטעותת, ושלפעמים , עדיף להתמודד עם רע מוכר מאשר רע לא מוכר..... בריאות שלמה לכולם.

17/08/2006 | 07:24 | מאת: עודד

היי"פשוט אני" קראתי את מכתבך והחלטתי שאני דוחה את כל מה שקשור לטיפולים פולשניים אנסה להתמודד עם הכאב המוכר ולא לחפש לי אלטרנטיבות שיעלו לי ביוקר לאחר מעשה. יש לי מלחמה יומיומית עם מצבי ובנוסף לכך המלחמה שאני מנהל נגד הביטוח הלאומי והם אינם מקילים עלי צר לי שיש גוף כל כך אטום במדינתנו ..... נקווה לימים טובים יותר..... יום נעים לך יקירתי (>^<)