תרופות חדשות למיגרנה?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/12/2005 | 18:16 | מאת: רועי

בן 39, סובל ממיגרנות מהיום שזוכר את עצמי (בין פעם בחודש לבין עשרה ימים בחודש, בד"כ התכיפות עולה בתחילת החורף). מטופל כעשר שנים באימיטרקס ובשנים האחרונות בריזלט. שתיהן עוזרות לי מאד. עקב מיגרנה שבאה בכל יום בעשרה ימים האחרונים, פניתי לניורולוג שהמליץ על טיפול מונע בelatrolet (לדבריו במטרה לאזן רמת סריטונין) וכמו כן בstunarone, (למונע היצירות עורקים). האם הטיפול הגיוני ?אני מתלבט אם להתחילו,מהן תופעות הלוואי של תרופות אלא? נ.ב ברצוני לציין שמעולם לא עברתי אבחון כל שהוא לחפש את סיבת המיגרנה

04/12/2005 | 21:47 | מאת: גלית

שלום רועי! אני לא רופאה אבל אני לקחתי אלטרולט בעבר!, זו תרופה נוגדת דיכאון שבמינונים קטנים היא מאוד עוזרת נגד כאבים. בזמן שלקחתי אותה היתה הקלה מוחלטת של הכאבים!! תופעת לוואי חזקה שאני זוכרת מהתרופה היא טשטוש ועייפות (ישנים נהדר עם התרופה). ולכן לוקחים אותה לפני השינה. תופעה נוספת שלצערי מתרחשת היא שהגוף מתרגל לתרופה והיא מפסיקה להשפיע כאשר לוקחים אותה לאורך זמן, וזה מה שקרה לי.. לאחר שנים שלא לקחתי אותה (5 או 6 ) הנוירולוג שלי הציע שאשוב לקחת אלטרולט - אך היא לא השפיעה עלי כבר בהתחלה. תתעקש לעשות CT או MRI ע"מ להגיע להבחנה, יש לי אחיינית שהומאופטיה מאוד עזרה לה ננגד מיגרנות. המוטו שלי זה לנסות כל מה שיכול להקל ולעזור! אם הרופא המליץ לך אז תיקח!- אבל במקביל תנסה "לתקוף" את הבעיה בכיוונים נוספים! בהצלחה!

05/12/2005 | 09:45 | מאת:

רועי, כדאי לך בהחלט לנסות את הטיפול המשולב שהרופא הציע לך. גלית כבר הסבירה לך תופעות לוואי אפשריות (ותודה לך גלית על כך!) אך ייתכן גם שתרגיש יובש בפה. עם זאת, השימוש בשילוב של אלטרולט עם עוד תרופה יכולה להשפיע יותר טוב מאשר רק אלטרולט לבד. הרעיון בטיפול המשולב הזה הוא כטיפול מונע להוריד את תכיפות ההתקפות. זו הדרך לצמצם את תכיפות ההתקפים. הטיפול שאתה לוקח בעת התקף כמו ריזלט איננו מטפל במיגרנה ובתדירות אלא רק מרגיע את הכאבים בעת ההתקפה עצמה. לכן חשוב גם לקחת טיפול מנע, אני מניחה שתגלה שכמות ההתקפות תתחיל לרדת אך תזכור שלוקח זמן עד שהכדורים האלה מתחילים להשפיע ולכן צריך לתת לזה הזדמנות. כמו כן, לעיתים צריך לשנות את המינון -לעיתים כי הוא גבוה מדי ועושה יותר מדי תופעות לוואי ובמקרה כזה חשוב לחזור לרופא ולספר לו ולבקש שינוי במינון. כמו כן, אם התרופות לא עוזרות כלל אז גם ניתן לשנות ולהעלות את המינון. בנוסף, חשוב שתדע שיש עוד הרבה שילובים של תרופות מנע ולכן אם השילוב שהמליצו לך לא יעזור, תבקש שילוב אחר. למרות אי הנעימות בלהיות תלוי בתרופות והתופעות לוואי המתלוות לעיתים, כדאי לך לקחת אותן כיוון שעדיף להיות עם תרופות אבל לחיות עם פחות מיגרנות מאשר להיות ללא תרופות אך לסבול לשווא מהרבה התקפים. אם יש לך עוד שאלות או מחשבות-אנחנו כאן.

17/12/2005 | 19:52 | מאת: רועי

מזה שבוע אני נוטל סטונרון ואלטרולט. מאז אני סובל מעייפות חמורה, סחרחורות, עצבנות ומיגרנות. האם אלה תופעות מוכרות? אם כן, מתי הן חולפות?