כאבים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/11/2005 | 17:44 | מאת: לימור ע

שלום ד"ר שמי לימור ,בת 32 אם ל3 ילדים מקסימים , בהריון האחרון אובחנתי עם בעית קרישת יתר קרדיוליפין גבוה שעמד בזמנו על 45 הזרקתי קלקסן ושתיתי קרטיה , כיום הקרדיוליפין לא יורד הוא על 25 אני שותה מיקרופירין 100 כדור ליום , מאז ההריון ו הלידה אני לא אותו דבר אני עם קושי בתפקוד חולשה בכל הגוף אין יכולת בלתפקדאו להזיז את הידיים והרגלים לאורך זמן , כיום אני בבית מזה 4 ימים עם כאבים בכל הגוף שלאט לאט היתחזקו ומיתחזקים הכאבים קיימים מזה תקופה ארוכה וכיום אני פשוט לא יכולה ליסבול כל הזמן הרופאה אומרת שזה וירוס וזה לא נראה לי אני מתעייפת מלעשות כל דבר אפילו מלהחזיק שפורפרת של טלפון ביד ואפילו עכשיו אני ממש מתעייפת מכל דבר קטן שאני עושה האם התופעות שאני מרגישה זה מזה ? האם בשל הבעיה אם זאת בעיה ,כמו כן קראתי בפורום לגבי תסמונת עייפות כרונית יכול להיות שזה מה שיש לי אני נורא פוחדת , למי אני צריכה לפנות אין לי כח לסבול יותר אני הגעתי למצב שאני לא יכולה ללכת לעבודה ,יש לי אפשרות לגשת ולדרוש נכות כלשהי כי ממש אין לי יכולת לעשות דבר נכון שיש ימים שזה פחות ויש ימים שזה יותר אני מקווה שתוכלי לעזור לי אני ממש מתוסכלת מכל העניין הזה האם ידוע לך למי ליפנות בנוגע לזה כיום אני מטופלת אצל ראומטולוג ורפא המטולוג כל הזמן אני נישלחת לבצע בדיקות ולא יותר מזה תעזור לי בבקשה אודה לך אם תעני לי במהירות ,תודה רבה , לימור

30/11/2005 | 18:36 | מאת:

לימור, ראשית כל עלי להבהיר לך שאינני רופאה כפי שתראי אם תקראי עלי (תלחצי על השם שלי תחת הכותרת "מנהלי הפורום". ועל כן אינני יכולה לענות כרופאה. את נשמעת סובלת מאוד ואין ספק שאת לא יכולה פשוט להמשיך במצב שאת נמצאת בו היום. אינני יכולה לענות לך אם יש קשר בין הטיפול שקיבלת בעת ההריון ועל הרמה שאינה יורדת. מתי היתה הלידה? רק אם אדע זאת אדע כמה זמן את חווה את החולשה ואת הכאבים בכל הגוף. האם זה כאבים בגוף כמו שמרגישים כשיש שפעת? מה שאת מתארת יכול לנבוע מכל מיני מחלות או תופעות ואין ספק שהשלב הראשוני חייב להיות בירור מקיף. יש חשש בלטפל בסימפטומים שלך ללא הבנה של המצב לעומקו. האם ביקשת מהראומטולוג לנסות להקל על הסימפטומים? האם עשו לך בדיקות דם לבדוק שזה לא וירוס כמו מונונוקליאוסיס (מחלת הנשיקה) או CMV - היו לי את שני הוירוסים האלו והם מתישים מאוד ולוקחים חודשים עד שהם חולפים. ייתכן גם שפיתחת "פיברומיאלגיה". ראומטולוג צריך להתמצא בכל התופעות האלו לכן זה איש המקצוע הנכון. אם הוא לא מוכן לבדוק אם יש לך מחלה כזו או שהוא אומר לך שאין מחלה כזו אז תפני לראומאטולוג אחר. את בשלב מאוד מתסכל וקשה. בינתיים אני ממליצה לך עצה קטנה אך מאוד, מאוד חשובה ומשמעותית: את חייבת להקשיב לגוף שלך -כשהוא מאותת לך שאת תשושה אז את חייבת לנוח. כשכואב תוך כדי פעילות-אז הפסיקי את הפעילות. אם תכריחי את עצמך לעשות משהו שקשה לך או שמחמיר את הכאבים או את התשישות, בסופו של דבר זה יגביל אותך יותר כי זה רק יגרום לעוד כאבים וחוזר חלילה. תנסי גם לנוח בזמנים קבועים כמו למשל לנוח באמצע היום באופן קבוע לפחות לשעה ותראי אם זה יעזור. לגבי ביטוח לאומי, זה קשה לקבל הכרה בלי אבחנה. ישנם רופאים המתמחים מחלות כמו עייפות כרונית ופיברומיאלגיה. התייעצי עם רופא המשפחה. אנחנו כאן בשבילך וננסה לסייע לך ככל שניתן. מקווה שתשובתי עזרה במשהו.