טרמדקס בתגובה לד"ר כספי רונן.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/02/2006 | 08:51 | מאת: שושי

שלום למנדי ולשאר חברי הפורום. אני קוראת בקביעות את התכתובות של המשתתפים וכן את תגובותיה הנפלאות של מנדי. לעתים אני גם כותבת ושואלת. קראתי את התכתובות של ד"ר כספי רונן בהקשר לתרופה לשיכוך כאבים - טרמדקס. והתחלתי לדאוג, אני סובלת מניוון במפרק הירך ומכאן כאבים קשים בהליכה. הרופא האחרון המליץ לי לעבור ניתוח להחלפת מפרק הירך, בשל סיבות אישיות אני דוחה את הניתוח לעוד כחצי שנה, ובינתים לוקחת 40 טיפות טרמדקס +כדור אקמול בבוקר לפני העבודה. ולפעמים כשהכאבים עזים מנשוא אני לוקחת עוד 40 טיפות+ אקמול. יש לי עוד כחצי שנה לעשות זאת. התרופה מקלה, לא שאני יכולה ללכת ללא כאבים, אבל יש הקלה מסויימת. שאלותי הן: האם המינון מסוכן? ממכר? האם היו מחקרים בנושא? רופא משפחה לא נתן לי תשובה בהירה וגם רופאים מקצועים ששאלתי. ( התרופה הומלצה לי ממרפאת כאב.) אודה מאוד אם יענו לי מנדי, ד"ר רונן כספי וכמובן חברי הפורום שהתנסו או שמעו על התרופה. המון תודות והערכה. שושי

05/02/2006 | 09:10 | מאת: דר רונן כספי

שלום שושי לא ברור מדיע את לוקחת דוקא טרמדקס עכ"פ בתשובה לשאלתך בפרוטוקול הטיפולי בטרמדקס הוא : להתחיל בטיפות ביום ראשון 10 טיפות כל 4 ש ביום שני 20 טיפות כל 8 ש ביום שלישי 20 טיפות כל 6 ש מיום רביעי טבלית 100 מג פעמיים ביום וניתן לעלות עד 2 טבליות פעמיים ביום לפי מידת הכאב(מעל גיל 75 רק 300 מג ליום)התרופה אינה ממכרת ולמעשה אין!!!! תרופה אנלגטית שהיא ממכרת גם לא נרקוטיקה!! יש הרבה מחקר בנושא והתרופה אינה נסיונית

05/02/2006 | 09:36 | מאת:

הי שושי, קודם כל אני רוצה להודות לד"ר כספי על התשובה המהירה והמפורטת שלו. כמובן שאני אינני יכולה להגיב על השאלה האם המינון הוא נכון או לא כיוון שאינני רופאה. אבל, אני יכולה לחזק את דבריו של ד"ר כספי בעניין של אי-התמכרות לתרופות מהסוג הזה ולהביע את דעתי האישית. כל הנושא של התמכרות לכדורים נגד כאבים עפוף בהרבה דעות קדומות ומבוסס בדרך כלל על חוסר ידע ופחד. ישנם גם אנשים בתוך המערכת הרפואית אשר אינם יודעים די על אופיואידים ולשם כך יש צורך בחינוך בתחום. משמח אותי לראות שישנם רופאים מחוץ לתחום הכאב עצמו, כמו ד"ר כספי, אשר מבינים את התפקיד האמיתי והמורכב של האופיואידים (נרקוטיקה). אחרי קריאת הרבה מאוד מחקרים, דיון על כך עם הרבה רופאים המתמחים בתחום הכאב בארץ ובעולם וכן כמשתתפת פעילה בועדה אשר פועלת לשינוי תקנות הסמים המסוכנים על מנת לשפר את הטיפול לצרכים האמיתיים של הסובלים מכאבים כרוניים ומאילו הסובלים מכאבים סרטניים (כן-כיום קוראים לאופיואידים - סמים מסוכנים ורק השם גורם לחרושת שמועות ודעות קדומות) וכמישהי שהייתה מעורבת בסקר אירופאי על השימוש באופיואידים באירופה, אני יכולה להגיד שכאשר לוקחים תרופות אילו בגלל כאבים כרוניים, לא נוטים להתמכר. בעיני, יותר חשוב לקחת תרופות חזקות מספיק המאפשרות לאדם לתפקד מאשר לא לקחת תרופות חזקות מתוך חשש ולהיות במצב של חוסר תפקוד. אני חושבת שדווקא כשלא לוקחים תרופות כאילו מתוך פחד לא להיות אסיר של התרופות או להיות תלוי בתרופות, הופכים להיות אסירים של הכאבים. יש לי גם נסיון אישי עם טרמדקס (אבל לי זה לא עזר) ולא שמעתי מאנשים שפנו אלי אשר לוקחים תרופה זו על בעיות מסוג זה. לעומת זאת, פונים אלי הרבה אנשים בגלל פחד מלקיחת תרופות אופיואידיות. אם יש עוד משהו שאת רוצה שאענה עליו-תגידי. מקווה שתשובתי סיפקה אותך, מנדי

05/02/2006 | 14:42 | מאת: שושי

למנדי , לד"ר כספי שלום! תודה על התשובות המהירות והמפורטות. אני לוקחת טרמדקס לאחר נסיונות כושלים של תרופות אחרות( נגד כאבים ונוגדי דלקת) נרגעתי מתשובותיכם ועזרתם לי מאוד. האם יש תרופות נוספות שיכולות לעזור לי? ( למעט: ארוקססיה(?) אטופן וכדומה...) תודה, שושי

06/02/2006 | 10:32 | מאת: דר כספי רונן

שושי שלום יש כמובן מבחר תרופת גדול את שואלת לגבי ארקוקסיה ואטופן אך מדווחת שנוגדי דלקת נכשלו אצלך??ארקוקסיה ואטופן הם נוגדי דלקת -ידוע גם כי אצל אנשים מסויימים נוגד דלקת אחד לא מועיל והשני כן יש גם דרכי טיפול שאינן תרופתיות או בכדורים דווקא לכן ממליץ במקרה שלך התיעצות לגופך שלך עם מומחה לטיפול בכאב או אורטופד שמתעסק בזאת בברכה