כאב נוירופטי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/02/2006 | 17:35 | מאת: אדית4

אני סובלת מכאבים חזקים ברגל ימין מזה 11 חודשים ,הכאב הוא נוירופטי יש בעיה בעצב האישיאס עם קרינה לרגל הרגל שורפת תחושת דקירות ,חשמל ואני במצב שאיני יכולה לעמוד או ללכת,הוצע לי לקחת סימבלאתה אבל אני קוראת שזהלטיפול בדיכאון ולטיפול בכאב נוירופטי הקשור לנוירופטיה סכרתית ,האם כדאי לי לקבל את התרופה ומה השלכותיה?

05/02/2006 | 10:11 | מאת:

שלום רב לך, סליחה על העיכוב בתשובה-זה נבע מטעות! לגבי תרופות נגד דיכאון בכלל-אני רק רוצה להסביר שכשנותנים אותם נגד כאבים זה באמת נגד כאבים ולא לדיכאון. חוקרים גילו שתרופות מסוימות מקבוצה זו, עוזרות בטיפול בכאבים כרוניים מסוימים וגם המינונים בדרך כלל שונים מהטיפול בדיכאון. וכעת לגבי התרופה ששאלת עליה-כמובן שזה לא מתפקידי להגיד לך אם לקחת את זה או לא-אספק לך רק את המידע שידוע לי ואת תחליטי מה לעשות אם המידע: סימבלטה בהתוויה רק לכאבים נוירופטיים סוכרתיים-לא לכאבים נוירופטיים אחרים (למרות שיש רופאים שממליצים אותה-זה לא ההתוויה שלה במקור). ממש לאחרונה, הגיע לשוק תרופה חדשה שנועדה במיוחד לכאבים נוירופטיים מכל סוג שהוא. החומר הפעיל בתרופה זו הינה " פרגאבאלין" ובאירופה ובארץ ההתוויה המקורית שלה היא לכל כאב נוירופטי. כרגע אני נלחמת על כך שתרופה זו והתרופה שדיברת עליה יוכנסו לסל התרופות אך כרגע ניתן לפחות לקבלם באופן פרטי. (אני ממליצה לשמור קבלות כי אם לא יכנס לסל, אלחם שלפחות יוחזר הכסף למי שיש ביטוח משלים). מקווה שהמידע שלי עזר-אם יש לך עוד שאלות- אני לשירותך, מנדי