שאלה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/02/2009 | 21:42 | מאת: אריאלה לייבל-טאוב

כיצד ניתן להתמודד עם הכדורים שנותנים תחושה של עירפול בשעה שמחויב המציאות לעבוד כ-12 שעות ביממה?מצבי כרגע או עירפול או כאב, מה עושים?

18/02/2009 | 19:05 | מאת: דניאלה

אריאלה שלום רב, טוב, זה קצת מתסכל, כי סיימתי לענות לך, והכל נמחק. בכל אופן, ובהמשך לדבריה של טובה, אומנם קשה לי לתת מענה מכוון כי איני יודעת אלו תרופות את נוטלת, ממתי, האם הן כרוניות או לפי הצורך, אך עקרונית, אם אלו תרופות חדשות יחסית או שבוצעו שינויי מינון לאחרונה, בהחלט יש סיכוי שתופיעה התרגלות לכך. לרוב לוקח להתרגל לטיפול חדש/שינוי מינון תוך שבוע שניים, כך שצריך לחכות. אם זה מאוד מפריע אפשר להתייעץ עם הרופא המטפל על שינוי יותר הדרגתי. כמו"כ אם אלו תרופות כרוניות, כדאי לנסות ליטול בשעות הערב, לפני שינה ופחות במהלך שעות הבוקר והפעילות, כך ההשפעה המערפלת תסייע לך לאיכות השינה ופחות תפריע לתפקוד. דבר נוסף, אומנם ציינת כי "מחויב המציאות הוא לעבוד 12 שעות ביום" איני מכירה אותך, את בעיותייך או אורח חייך, וגם לא מעינייני להיכנס לכך. עם זאת, וממה שלמדתי במיסגרת של אישפוז לשיקום כאב כרוני בארה"ב לפני מס' שנים, אחד הדברים החשובים להתמודדות בריאה ויעילה בנוכחות כאב כרוני, ואיני אומרת שגם לי תמיד קל להעביר את המושג אל הפועל וליישמו תמיד, זה הנושא של "קיצוב", דהיינו- PACING ,כלומר להתאים את עצמך למיגבלות, לכאב ולהרגשה. אני חושבת שזה ניפלא שאת עובדת, מתפקדת ועושה הכל. עם זאת לפעמים מתוך הניסיון של לחיות כ"בריאים" ולעשות כל דבר, ומתוך החובות וציפיות שישנן סביבנו, אנו מזניחים את עצמנו ואת בריאותינו, וצריך לזכור, שלעיתים עדיף לפסוע צעד אחד קטן לאחור, לעשות ויתורים קטנים, כמו שעתיים פחות בעבודה, ואולי כך קצת פחות כאב,ותיזדקקי לקצת פחות תרופות, קצת פחות תופעות לוואי, וחוזר חלילה. במיוחד אנשים הישגיים, שלא מוותרים לעצמם, שמתמודדים למרות הכל, נוטים לשלם את המחיר קצת מאוחר מידי. אני לא יודעת עד כמה עשיר ניסיונך, אך לפחות בוודאי מניסיוני, אני יודעת, שאם מותחים את החבל קצת יותר מידי, הוא בסוף ניקרע, ואתה נופל לתחתית הבאר, והדרך מהתחתית מאוד ארוכה וקשה, כך שאם אפשר למנוע זאת כמה רגעים לפני, ולטפס חזרה לפני שנפלת, זה רק לטובה .מקווה שתרגישי טוב יותר והמשך הצלחה בהתמודדות, דניאלה