פיברומיאלגיה וסימבלטה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/02/2009 | 21:45 | מאת: אורנה

שלום רב אני סובלת מפיברומיאלגיה קשה ומייסרת,זה מספר שנים..ניסיתי תרופות וטיפולים שונים שלא עזרו כלל..לאחרונה,בעצת רופאה ראומטולוגית של קופ"ח,התחלתי לשתות סימבלטה..בתחילה ניראה שהתרופה מצוינת עבורי:פחות כאי גוף,יותר אנרגיה,שיפור בזיכרון,עליה במצב הרוח,הרגשתי מאושרת,שאני הופכת משבר כלי אנושי ,שבקושי מתפקד,לאדם "נורמלי". אך ניראה שמיהרתי לשמוח,הסימבלטה גורמת לי לנדודי שינה קשים,שגם עם כדורי שינה אינם ניפתרים..הורדתי את המינון מ-60 מג ביום (בבוקר)ל-30 מג ביום,ועדיין אין שיפור(אני נוטלת את התרופה כחודש),האם תופעת לואי זו עשויה עדיין לחלוף?? או שפשוט תרופה זו אינה מתאימה לי,ואצטרך לוותר על החלום שלי-לתפקד בהיי היומיום,ככל האדם. האם מישהו ניתקל בתופעה כזו? אנא עזרתכם!!

10/02/2009 | 16:29 | מאת: דניאלה

אורנה שלום רב, ראשית אני שמחה עבורך שמצאת תרופה שמשיגה עבורך הקלה משמעותית ויכולה להקל את סבלך ואולי לשפר במידת מה את איכות חייך. אני חושבת שרק העובדה הזו, הידיעה שיש תרופה או תרופות שנטילתן משיגות הקלה, ושהתסמינים מהם את סובלת ניתנים להפגה, לפחות חלקית, היא מספקת, נוטעת תיקווה ומשמעותית ביותר, וחשוב מאוד לזכור זאת. שנית, לעיתים לתרופות יש תופעות לוואי. עם זאת- כאשר אנו מקבלים החלטה להפסיק תרופה מסויימת, לוותר עליה או להתייאש ממנה בגלל תופעת לוואי מסוימת, יש להבדיל בין תופעת לוואי המחייבת הפסקה מיידית כי היא מסכנת את בריאותינו כמו פגיעה בכליות או גרימת דימום, או פרכוסים, הפרעות בדיבור, ראייה כפולה ותופעות דומות, לבין תופעות שגורמות לנו אי נוחות, וככאלו אינן מחייבות בהכרח הפסקה של התרופה, אך עולה השאלה האם התועלת של התרופה מצדיקה את ה"מחיר" שהיא גורמת לנו. אין תשובות של שחור ולבן, וגם במצבים דומים, אנשים שונים יענו תשובות אחרות, וזה בסדר. אך לדעתי, תופעות כגון- עייפות, עצירות, שינויים בלחצי דם, הפרעות בשינה, סחרחורות/כאב ראש, צרבות שאלו רק מהמקבץ של הדברים השכיחים שתרופות גורמות, עם מרביתם ניתן להתמודד. נכון, לפעמים התופעה עצמה לא נסבלת, אך מאידך, אם התרופה מועילה, שווה לעשות מאמץ כדי לטפל במקביל גם בתופעת הלוואי, אפילו תרופתית אם דרוש, כדי לא להפסיד טיפול שעוזר. - לאחר שכל זה נאמר, באופן קונקרטי לגבי הסימבלטה, הפרעות בהרדמות מתוארות יותר לעומת אוכלוסיה שנטלה פלסבו (כלומר כדור שאין בו כלום). כך שאם כלל האוכלוסיה סבלה בכ- 6% מהפרעות הרדמות, מי שלקח את התרופה סבל בכ- 10% (שוב, זה לא שהתרופה גורמת ל-10% סיכוי של הפרעות שינה, כי באופן רגיל לכ -6% ממילא יש). סה"כ, התכשיר מעלה את הסיכוי לקשיי הרדמות במס' אחוזים בודד. כמובן שהכי "קל" זה להפסיק, אך דעתי לגבי זה הבעתי, ונראה לי שחבל ואת תפסידי. אני מציעה- . לגבי הטיפול בכדור שינה-איני יודעת איזה כדורים לקחת. לרוב יש נטייה להשתמש בעיקר בכדורי כמו בונדורמין, ובן וכו' שהם לא ממש מוצלחים ולא משרים שינה יעילה וגם יש התרגלות מאוד מהירה אליהם אם טרם נטלת, ולמרות שלרוב אני לא נוטה להמליץ תרופות, אך זה תכשיר שלרוב אין איתו בעיות, אני הייתי נוטלת נוקטורנו(Zopiclone ).(כשאני מניחה שאין לך כל בעיה בכבד, אחרת לא היו רושמים לך גם את הסימבלטה) דבר נוסף- ביחוד כששינה מופרעת ולא ניתן לשים את האצבע מדוע, כלומר אינך ישן אך לא משום שכואב לך או אינך יכול לנשום למשל, אלא פשוט לא נרדם משום מה. חשוב להבין שלא תמיד נוכל אולי להבין בדיוק את ה"למה", וניתן להעלות כמה וכמה סברות, ולא בכולן הסימבלטה בהכרח היא ה"אשם". אך כמו בכל תסמין שמפריע, פחות חשוב הגורם, יותר חשוב להתמודד איתו. אני חושבת ששילוב של טיפול פסיכולוגי עם לימוד והדרכה מיקצועית של טכניקות כגון: הרפייה, נשימות והתרגעות, דימיון מודרך, ביופידבק ואפילו היפנוזה עצמית עשוי לשרת אותך ולהקנות לך כלים שיסייעו בידך בשלב הראשון להשיב לך שינה טובה וסדירה יותר ובשלב מתקדם יותר להחזיר הרגשה כללית יותר של שליטה בכלל בחיים. היכולת כאשר אינך נרדמת, כאשר את עצבנית, או כאובה, לבצע לבד טכניקה פשוטה שמאפשרת לך לחזור לשליטה, להרגע, להקל כאב או והכי חשוב, ללכת לישון ולהרדם תוך זמן קצר, היא מדהימה, ורק הידיעה שזה ברשותך, מפחית מהמתח הקיים של "מה יהיה אם ..." אין טיפול בפיברומיאלגיה שאינו כולל את הטריאדה של : טיפול תרופתי, טיפול פסיכולוגי תמיכתי, וטיפול פיזיקלי-פיזיוטרפי. מתן של רק חלק מהדברים, שקול למשולש שחסרות לו חלק מצלעותיו. אומנם, טיפולים וטכניקות אלו דורשות גם הדרכה ע"י פסיכולוג קליני המיומן בכך, וגם המשך תרגול והשקעה שכן המיומנויות לא מתפתחות תוך יום, אך כמו כל מיומנות אמיתית, כאשר רכשת אותה, זה שלך לתמיד, והרווח בלתי נדלה כל טוב ובהצלחה

17/02/2009 | 19:45 | מאת: טלי שכטר

לאורנה ודניאלה שלום, נתקלתי בשנתיים האחרונות, במסגרת עיסוקי, בהרבה אנשים הסובלים מכאבים כרוניים או נקודתיים, שמצאו הקלה משמעותית לסבלם בדרך לא תרופתית חדשנית. לעתים אמצעי זה עזר במקום שאפילו תרופות לא הצליחו, ובמקרים אחרים אמצעי זה החליף תרופות חזקות לשיכוך כאבים (אפילו מורפיום). אינני יודעת אם שמעתן על האמצעי הלא-תרופתי החדשני, שיכול לסייע רבות במקרים ובתסמינים שצוינו בדבריכן- ללא החדרת כל חומר לגוף - לא תרופה, לא תוסף, ללא תופעות לוואי - מדבקות התדר של חברה אמריקאית. אני מרשה לעצמי לצטט עדות של אשה שאני מכירה אישית הסובלת קשות ביותר מפיברומיאלגיה, ומה מדבקות אלה חוללו בחייה. להלן דבריה, כפי שהתפרסמו באתר www.lifewave-il.com/all-health אופירה מוסקוביץ' (אריאל 7/2/09) מזה שלושה שבועות אני משתמשת במדבקות האנרגיה, כאב ושינה. אני שמחה מאוד להעיד כי הצלחתי לפרוץ את מעגל הסבל -מחלת הפיברומיאלגיה- איכות חיי השתנתה משמעותית. לפני השימוש במדבקות – הסתובבתי במעגל אינסופי – הכאב התיש, אפילו בלילה לא נתן מנוחה, הפרעות בשינה לא אפשרו לגוף להחלים ולנוח. ישנתי מעט מידי שעות והתעוררתי בשל הכאב, השינה היתה "קלה" ולא איכותית, כל רחש העיר אותי. כשהגיע הבוקר התעוררתי מותשת וחסרת אנרגיה, התקשיתי לקום מהמיטה (בגלל הכאב). ה"התנעה" של היום היתה אורכת שעות. במשך היום הייתי חסרת אנרגיה ובקושי יכולתי לתפקד ולבצע את מטלות היום בעבודה ובבית, וחוזר חלילה משך שנים. השימוש בתרופות מהרפואה הקונבנציונלית לא הביאו את המזור המיוחל, ההתנסות בסוגי טיפול שונים ברפואה האלטרנטיבית הביאו מזור חלקי לטווח קצר. בעקבות השימוש במדבקות: שינה: לאחר ניסוי ותהיה מצאתי כי נקודות TB23 ו- Kidney3 עושות עבורי את העבודה. איכות השינה השתפרה, אינני מתעוררת יותר בשל כאב או לכל רחש, מצליחה להירדם מהר יותר מבעבר, הקימה מהמיטה בבוקר הרבה יותר קלה ומצליחה "להתניע" את עצמי מהר יותר. בימים האחרונים, אפילו התחלתי בהקטנת מינות תרופת השינה שאני נוטלת מזה כשנתיים. כאב: בימים בהם אני חווה כאב ואפילו הקל ביותר, מדביקה מדבקות כאב (מדבקה חומה בנקודת הכאב ולבנה ב-CV17). לחילופין, כאשר מדובר במצב של כאב במספר מקומות בגוף, בוחרת את מיקום המדבקות ע"פ ההמלצות בפרוטוקול להקלה בכאב בכל הגוף. זוג אחד ב-K1 וזוג שני ב-TB15 עוצמת הכאב פוחתת משמעותית וכך מתאפשר לי לתפקד באופן רגיל ואף יותר מזה. בימים קשים במיוחד, בהם כל הגוף דואב, בחרתי את הצירוף הבא: לבנה ב-TW5 ומדבקה חומה ב-Kidney6, כאשר במרכז המדבקה החומה הנחתי את גולת הפלסטיק. זו אחת ההצעות של ד"ר הלטיוונגר לנקודות נוספות לסובלים מפיברו. הללויה זה עובד! חשוב לציין כי כאשר מדובר בפיברו', המודעות לגוף מאוד חשובה. מודעות זו מנחה אותי בהחלטה היכן להדביק את המדבקות. אנרגיה: בכל פעם שאני חשה באיזשהו חוסר באנרגיה, אני ממלאת חוסר זה באמצעות המדבקה. מדבקת האנרגיה ב-ST36 מאפשרת לי להמשיך את היום במלא המרץ גם עם עבר עלי יום עמוס בעבודה שלאחריו מטלות הבית ובערב עיסוק בכל הקשור ב-lifeWave. מניסיוני, כאשר אני חווה חוסר באנרגיה במהלך היום, המלווה בהתחזקות עוצמת הכאב (למרות השימוש במדבקת כאב), אני בוחרת את מיקום מדבקות האנרגיה ע"פ אזור הכאב. שילוב זה מעלה את רמת האנרגיה ומוריד את עוצמת הכאב. כלומר, כאשר הכאב מתעצם באזור הכתפיים והצוואר טוב לי למקם מדבקת אנרגיה ב-LUNG1. כאשר הכאב מתעצם באזור השכמות ומטה P6 מתאים לי. כשהכאב עוצמתי באגן KIDNEY3 היא הנקודה המתאימה למדבקת אנרגיה. הללויה, הדרך לאורך חיים מלאי מרץ, שהיתה מנת חלקי לפני התפרצות הפיברו, פתוחה בפני. אני מרגישה שמצאתי את שביל האור והמזור למצב שאני "חיה" איתו שנים. למידע נוסף אפשר לפנות אלי, טלי שכטר טל.052-480-8388 www.lifewave-il.com/all-health