אמא בת 69

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

28/01/2009 | 20:23 | מאת: דננה

אמי בת ה69 מתלוננת מזה שנה על כאב עז בכל הגוף כאשר היא ניתקלת במשהו או מקבלת מכה , הכאב הוא עז מאוד ולאחר כמה דקות חולף כאילו לא היה, היא אפילו לא יכולה לגרד נגיד באוזן או בגוף כי כאשר נוגעת זה מגיע עד לידי כאב, היא פנתה לרופה משפחה אבל זה היתיחס אליה כאילו המציאה איזה משהו לא הגיוני..... אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אשמח אם תעזרו לי בבחירת הרופא המתאים להיתייעץ איתו על כך. תודה מראש

31/01/2009 | 16:31 | מאת: דניאלה

דנה שלום, מה שאת מתארת יכול להתאים למצבים שבהם יש מעין רגישות יתר של מע' העצבים, ולכן תיתכן רגישות יתר לגירויים מכאיבים, מה שקרוי היפראלגזיה.ואפילו רגישות לגירוי שאינו אמור להיות באופן רגיל מכאיב-אלודיניה. ישנן מיגוון סיבות לכך, ומשום שאיני מכירה את אימך, ולא את ההיסטוריה הרפואית שלה, קצת בעייתי לתת יעוץ ממשי. למשל אם יש לה סכרת זו סיבה טובה. יש תרופות שעשויות לגרום לכך, ולחליפין יש חסרים הורמונלים/ויטמינים מסוימים שעשויים אף הם לגרום לתחושות הללו. אם אכן יש לה סכרת, אז כדאי לפנות למרפאת הסכרת להערכה ויעוץ. אם היא סך הכל בריאה ולא נוטלת תרופות אחרות, וזה "צץ לפתע", הרי שבשלב ראשון, הייתי פונה לבדיקה ע"י נוירולוג. נראה לי שחשוב לערוך הערכה ובדיקה נוירולוגית ראשונית וברור ראשוני האם התחושות שלה הם רק סוביקטיביות או בעלות מרכיב אוביקטיבי. והאם יש מימצאים נילווים בבדיקה שמרמזים על סיבה לכך. נוירולוג גם יכול להמליץ על טיפולים תרופתיים להקלת התסמינים. אפשרות נוספת, היא פנייה למרפאת כאב. אך לדעתי כדאי להמתין עם האפשרות הזו, עד לאחר בדיקה של נוירולוג וחוות דעת ראשונית. כל טוב, דניאלה