וירולוגיה טריגימילית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/01/2009 | 14:15 | מאת: אנדי

אני בת 47 ולפני מספר חודשים שלחתי שאלה לגבי כאבים בצד שמאל של הפנים. דניאלה ומנדי ענו לי וסברו שזה נוירולוגיה טרימינולוגיה ושכדאי לפנות לסי טי. פניתי לסיטי ולא נמצא דבר. פניתי עם צילום הסי. טי לרופא פה ולסת שקבע שגם הוא לא מוצא שום דבר, ושזה נוירולוגיה טריגימינלית, ואין מה לעשות. האם מישהו יכול להציע על בדיקות נוספות וטיפולים נוספים כי אני לא רוצה כל חיי לקחת תרופות שגורמות לי תופעות לוואי. תודה לכם על תשובתכם וכל הכבוד על הפורום.

21/01/2009 | 16:05 | מאת: דניאלה

אנדי שלום, אני חושבת שחשוב להבין שני דברים- ראשית למה עושים בדיקות, ושנית מה הציפיה שלך כרגע. אני אכתוב, מסיבות אישיות, בקצרה, אבל אני מקווה שזה יתן לך מענה, אפילו אם לא בדיוק מה שחשבת או קיווית לו ראשית- בדיקות מבוצעות לפעמים כדי לאבחן סיבה, אך פעמים רבות הן מבוצעות כדי לשלול מצבים "מסוכנים" או כאלו שיש לטפל בהם כאן ועכשיו, וכאשר הן נישללו, לא בהכרח יש מקום להעמיק בברור, כי יש מצבים שהאיבחון הוא קליני ומבוסס יותר מכל על מה שאת מתארת, ומה שהרופא מוצא בבדיקה, ואם בדיקה אחת או שתיים שבוצעו- למשל CT תקינים, אז אפשר להיות שקטים שהדברים ה"מדאיגים" לא גורמים לכאב- כלומר שאין אבצס, אין גידול, אין כלי דם שלוחץ וכו', ואז קרוב לוודאי שמה שנישאר זה הנוירלגיה. לצערינו יש מיגוון מצבים שהם בדרך השלילה ומבוססי קליניקה-כמו מיגרנה, נוירלגיות ועוד, ואז אפשר להתעסק בלעשות מלא בדיקות- שמן הסתם הן מיותרות ולא יועילו בכלום, או להתעסק בלטפל בסימפטומים. אם התרופות עוזרות- על הכיפאק- אם צריך לעשות שינוי- גם בכך אפשר להתעסק עם הרופא. אבל לא צריך להתעסק ב"פחד" של לקיחת תרופות לאורך זמן אן מה זה עושה לי, כי לא היית עושה את זה אם היו אומרים לך שיש לך מחלת לב או לחץ דם או סכרת או כל מצב כרוני אחר שמחייב טיפול תרופתי כרוני, וזה לא שונה. יש נטייה לחפש "משהו" שניתן להעלים ולרפא ולא לקחת תרופות. לצערנו אין הרבה דברים כאלו בכלל ברפואה, והרבה יותר מצבים אנו מאזנים, מתמודדים וחיים "עם" מאשר מרפאים. כמו בכל דבר יש תהליכים, ויתכן שלאורך הזמן תימצאי דרכים נוספות/אחרות שיסייעו לך ולא בהכרח הן רק תרופתיות, אך שום דבר לא קורה ביום או בחודש, וכך גם צריך לקבל את הדברים.