כאבי ראש חזקים, סחרחורות - יש סיכוי ל...

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/01/2009 | 00:43 | מאת: אליחי

שלום , בשבוע האחרון אני סובל מכאבי ראש חזקים, סחרחורות ... אני בן 16... רציתי לדעת אם יכול להיות שמתפתח לי משהו ? נורופן ואדויל לא עוזרים לי...

14/01/2009 | 00:08 | מאת: דניאלה

אליחי שלום רב, כאבי ראש זה אחד התסמינים השכיחים ביותר הקיימים, וחשוב לזכור כי במרבית המיקרים הסיבות שגורמות לכאבי ראש- וביחוד בגילך , ובניגוד לנטייה לחשוב על הגרוע ביותר כמו סרטן למשל, לרוב מדובר בסיבות "רגילות" ולא מסוכנות, החל מבעיות של מוואר שמקרין לראש, דלקת בסינוסים או באיזור של אוזניים/אוזן פנימית, וכמובן ארועים של מיגרנות /כאבי ראש מסוג Tension למיניהם וכו'. עם זאת, כמובן שבשלט רחוק וב"פורום" של תמיכה שאינו מוגדר שפורום יעוץ רפואי גרידא, וכמובן שבהיעדר מידע רפואי מדויק וללא בדיקה מיקצועית ראויה, לא ניתן לתת תשובה אחראית המתיחסת למצב הנוכחי. כך, שאם אכן אתה סבול מכאב ראש שהינו חדש עבורך, ואינו מוקל עם התרופות הרגילות, ואינו חולף כבר מס' ימים, הרי שהדבר הנכון לעשותו, גם למענך, הן כדי להקל עליך, ולא פחות חשוב כדי באמת להיות בטוח שאכן הכל בסדר ולשלול שאין חלילה איזו בעיה הדורשת התערבות או טיפול מוקדמים יותר, זה לגשת לרופא ולהיבדק. אם יש לך רופא משפחה טוב, ניתן להתחיל אצלו. אחרת ,אם אתה לא חש מספיק בטוח עם הרופא המטפל, אז עדיף אולי לפנות ישירות ליעוץ נוירולוגי. תמיד יש אפשרות לפנות ישר למיון, אך לדעתי אם זה כבר כמה ימים, זו דחיפות יחסית, ותמיד הטיפול עדיף במירפאה על פני חדר מיון שבבוקר הוא עמוס לעייפה ובערב יש רק רופאים תורנים, שכבר תשושים מעבודה ופחות מנוסים מכל רופא במרפאה. אך זו כמובן רק המלצתי. דרך אגב, אני אומרת ומדגישה מראש, כי יש נטייה לציפיות כשהולכים עם תלונות כאלו ודאגות כאלו לרופא, שלמשל יפנה אותך ל-CT כדי לראות שהכל בסדר. עם זאת הבדיקה רק אמורה לשלול מס' מצבים מוגדרים אם חושדים בהם קלינית כמו חלילה גידול או דימום וכו'. איני אומרת שזה לא מה שיעשה, אך מצד שני, יכול מאוד להיות שלאחר שישוחח איתך ויבדוק אותך, יתרשם שזה לא הכיוון ואין לכך כל הצדקה ,וזה גם בסדר. כל טוב, ואל תשתהה עם הבדיקה.