כאב בברך...

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

12/01/2009 | 12:17 | מאת: קובי

שלום לך עברתי שתי ארטוסקופיות בברך בעקבות נפילה אני כבר סובל כמעט שלוש שנים מכאב שבא הולך בישיבה בעמידה אובחן חתיכת עצם קטנה שבורה ואציין שרוב המרכיבים בברך תקינים לחלוטין אבל הכאבים ישנם ולא מרפים....בתורה קובי?

12/01/2009 | 18:12 | מאת: דניאלה

שלום רב, להבנתי יש שתי בעיות מקבילות שיש להתמודד איתן וכפי שציינתי במילותי, אלו בעיות מקבילות, כך שללא קשר האם הן מטופלות על ידי אותם מומחים או האם אמורות להיפתר באמצעים דומים או לא, הרי שיש להתייחס לשתיהן גם יחד, לפחות לדעתי. הנושא הראשון הוא כמובן הפן הרפואי. זו שאלה מרכזית וחשובה מכל בחינה, שכן אם יש טיפול אורטופדי כזה או אחר שיכול לפתור את הבעיה מהיסוד, ולא להתרכז רק בהקלת סבל, הרי שכמובן שזהו הדבר הטוב ביותר. לכן, ואיני יודעת מי הוא האורטופד שמטפל בך בכל התקופה, ועם מי התיעצת או לא התיעצת, אך לדעתי, זה הזמן לפנות להתיעצות למומחה ברך טוב בשאלה האם יש פיתרון טיפולי אורטופדי שיכול לרפא את הבעיה שקיימת-האם ניתן להוציא את אותו שביב עצם שאולי גורם לכל התלונות, אם בארטרוסקופיה שלישית או בניתוח פתוח אם צריך. אם מעולם לא היית אצלו-אני ממליצה בחום לפנות לפרופ' נחום הלפרין- מנהל המחלקה ויחידת הברך של ביה"ח "אסף הרופא". הוא אדם ואורטופד מדהים, ואחד מהבודדים שלא מנתח כל דבר שזז, להפך, כך שלפחות תהייה בטוח שאם הוא ממליץ לך התערבות ניתוחית נוספת, זה שווה באמת לשקול את זה כי יש סיכוי טוב שהתועלת רבה על הנזק. הנושא השני הוא כמובן הכאב עצמו. אין סיבה לסבול. גם אם תהיה אפשרות לפיתרון דפיניטיבי לבעיה, אין סיבה להמתין שהדברים יסתדרו, ובוודאי כל עוד עדיין לא ממש ברור לאן דברים אמורים. יש מיגוון דרכים תרופתיות ואחרות להקל כאב. כאשר גם בטיפול בכאב ניתן לתת טיפולים סביב השעון או לפי הצורך בלבד, הכל כתלות במידת החומרה, המיגבלה והסבל. בכל מיקרה כדי להתחיל בטיפול שמתאים לך ולסייע לך עליך ראשית לפנות לכתובת כלשהי. ניתן להסתייע בשלב ראשון אפילו ברופא מישפחה במידה ויש לך רופא טוב ומיקצועי. אחרת מומלץ לבקש הפנייה ליעוץ של מרפאת כאב במסגרת של קופת החולים או אחד מבתי החולים הסמוכים אליך. כל טוב