תגובה ל"תחקירנית" אודות קבלת "ליריקה"

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

26/12/2008 | 22:26 | מאת: ג'ודי

שלום רב,אני נענית להודעה אודות:מחקר על אנשים אשר קיבלו המלצה רפואית ליטול "ליריקה"וטרם/לא נענו להשתתתפות הכספית של עלות התרופה.אבקש לקבל פרטים באיזה מחקר מדובר,סיבות ומטרות.ראומטולג רשם לי את התרופה לטיפול בפיברומיאלגיה ממנה אני סובלת כ17 שנים(מאובחנת רק:10 שנים),ואני ממתינה למענה מקופת החולים בברכה,ג'ודי

29/12/2008 | 17:59 | מאת:

שלום רב לך ג'ודי, איננו עורכים מחקר אך לפני שליריקה ושאר התרופות לכאב עצבי קיבלו תוספת תקציבית דרמטית בסל התרופות של 2008, עקבנו אחרי מי שמתקשה לקבל את התרופות הללו ופנינו בעניין לנציבת קבילות הציבור. כמו כן, לאחר שהתרופות נכנסו לסל, רצינו לוודא שאנשים מקבלים את התרופות הלכה למעשה. גם כעת, אם מישהו לא מקבל את התרופות הללו, למרות שהוא עונה על הקריטריונים, אנו מנסים לסייע ואף מיידעים את נציבת הקבילות של משרד הבריאות. לצערי, במקרה שלך איננו יכולים כל כך לעזור מכיוון שאין לך אבחנה של כאב עצבי אלא פיברומיאלגיה וכרגע בישראל אין עדיין התוויה לשימוש בתרופה זו לפיברומיאלגיה ולכן, אין כיסוי לפי סל התרופות (התרופה היא בהתוויה לסובלים מכאב עצבי). אני מתארת לעצמי עד כמה זה מרגיז לשמוע את תשובתי אך איני זו הקובעת את החוקים. ברגע שהחברה היצרנית תקבל אישור להוספת התוויה לפיברומיאלגיה (כפי שהתרחש כבר בארה"ב), נוכל לפנות לועדת סל התרופות כדי לבקש כיסוי בסל גם למטרה זו. עד אז, כל עוד אין אבחנה של כאב עצבי, התרופה לצערי לא מכוסה על-ידי הקופות. הלוואי שהקופה שלך תחליט במקרה שלך לאשר לך בכל זאת, אך לא הייתי בונה על זה.... עם זאת, אם יש לך סוג של ביטוח משלים, ייתכן מאוד שתוכלי לקבל כיסוי או סיוע בכיסוי העלות בדרך זו. אם את מתקשה לשאת בעלות, אני רק יכולה להציע לך לבקש מהרופא המטפל שרשם לך את התרופה לתת לך כמה דוגמיות של התרופה. הרבה, הרבה הצלחה במאבקך בעניין, מנדי

29/12/2008 | 18:00 | מאת:

בגלל שהעמותה למאבק בכאב פנתה לתקשורת בזמנו, כדי ליידע אותם על כך שחולים לא מקבלים מהקופות את התרופות לטיפול בכאב עצבי, למרות כניסתן לסל, תחקירנית של אחת הערוצים (שהיתה בקשר עימי) פנתה דרך הפורום לראות אם היה מישהו שנתקל בבעיה אך כאמור, הדבר היה לפני זמן רב.שוב, מחזיקה לך אצבעות מנדי