סובל מטינטון כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/12/2008 | 15:10 | מאת: אשר

שלום אני סובל כבר 4 שנים מטינטון שהולך ומחמיר אני לא ישן בלילה וביום בקושי מתפקד יש לי מחשבות על התאבדות ואני לא יכול יותר!!!!!!!!!

23/12/2008 | 20:36 | מאת: דניאלה

אשר שלום רב, אני מצטערת שלמוע על הסבל שאתה חווה. האמת שהגעת ל"פורום" של כאב כרוני כך שזה לא ממש המקום הנכון, אך משום שכבר פנית, קשה לי להשיב פניך ריקם. אני מבינה את התיסכול וחוסר האונים לנוכח הרעש המתמיד ואי הנוחות. אני מצטערת לשמוע שזה דוחק את אותך ריגשית עד לתחושת מצוקה כה קשה. האם ניסית לדבר עם איש מיקצוע לגבי התחושות הקשות הללו שאתה מתאר ? האם ניסית אי אלו טיפולים-למשל : הרי אם זה 4 שני, אני מניחה שביצעת ברור, נבדקת ע"י אא"ג, האם התיעצת איתם לגבי טיפולים כלשהם, תרופתיים או אחרים ? האם ניסית לבד למצוא דרכי התמודדות- הסחות ? מוזיקה? - בכל אופן, אחת הדרכים הטובות להתמודדות עם מצב של טינטון כרוני, שלמרות שאינה מסוכנת רפואית, יכולה בהחלט להיות בעיה מטרידה ומציקה, ולא בכדי יש את המשל על הזמזום באוזן ששיגע את טיטוס. לצערנו זו בעיה שפעמים רבות אין לה פתרונות רפואיים יעילים, אולם, ניתן ללמוד להתמודד כיצד לחיות עם זה "בשלום" ופחות לסבול מהרעש, שזה הדבר הטוב השני במעלה אחרי להעלים אותו. מה שניתן הוא ללמוד טכניקות של היפנוזה עצמית או דימיון מודרך ובעזרתן לשלוט בטינטון, ולמשל "להחליש" אותו או כל אחד לפי תחושותיו ואופיו. זה תהליך שדורש שיתוף פעולה עם המנחה /מטפל, ותרגול עצמי, והמיומנות היא נירכשת, כך שזה לא קורה ביום, אך כאמור לאחר סבל של 4 שנים, שווה להשקיע כמה שבועות כדי לרכוש כלי שיוכל לסייע ולהשיג שליטה מחודשת בחיים. המלצתי שתפנה לפסיכולוג רפואי (לא כל פסיכולוג מיומן בטכניקות של הרפיות והיפנוזה או מבין בקשר בין בעיות רפואיות ונפש, ולכן החשיבות לפסיכולוג רפואי). כך תוכל גם לקבל תמיכה נפשית שברור שאתה זקוק לה כעת לאחר התקופה הקשה שעברת והינך עובר ונראה שהיגעת לסוף כוחותיך, וחשוב לקבל סיוע, כי היכולות שלנו להתמודד גופנית כאשר נפשית התכלנו, קלושים ונחותים, ולכן יש לחדש ולטפל גם בנפש כדי שניתן יהיה לאפשר גם לגוף להחלים. במקביל תוכל לבקש ממנו/ה הדרכה ספציפית בטכניקות כפי שהסברתי שיוכלו לסייע לך להדחיק/להחליש את הרעש ולשוב לתפקוד ולחיים מאושרים כל טוב וחג שמח