טי 29 ג

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/12/2008 | 11:49 | מאת: ליאור

איך משיגים אישור כזה ומה העליות של הכדורים תודה

15/12/2008 | 13:32 | מאת: דניאלה

ליאוןר שלום רב,- ט' 29 ג'- מתייחס למילוי של טופס כאשר התרופה אותה אתה רוצה להשיג אינה מאושרת ע"י משרד הבריאות להתוויה הספציפית לגביה אתה אמור ליטול אותה או אינה רשומה כלל ברישום התרופות הארצי. את הטופס יש על רופא בבית חולים בלבד למלא. לאחר שהרופא מילא את הטופס עליו להחתימו ע"י- רוקח בית החולים, אחראי לנושא התרופות בבית החולים ואיש הנהלה, ורק לאחר מכן ניתן לבצע -לרב דרך כמעט כל בית מרקחת את ההזמנה. לפעמים- תלוי באיזו תרופה מדובר, ואם זו הזמנה מחו"ל- אז יש לברר לפני כן- כי לא כל בית מרקחת עושה זאת, אם זו הזמנה בארץ, זה פחות מורכב. לגבי העלויות- זה תלוי כמובן במחיר של אותה תרופה שאתה רוצה להזמין.ואת זה אתה יכול לברר בבית המרקחת לפני שאתה נכנס לכל העסק

16/12/2008 | 14:44 | מאת:

הי ליאור, דניאלה הסבירה היטב מהו טופס 29 ג' ומהו ייעודו. כאמור, זהו תפקידו של הרופא שלך לטפל בכל העניין. לגבי עלויות וכו' - זה בהחלט תלוי במחירה של התרופה אך המשמעות של קבלת תרופה בדרך זו היא שאתה מקבל תרופה למטרה שהיא לא חלק מההתוויה של התרופה ועל כן, אתה תשלם את המחיר המלא של התרופה. לדוגמא, אם יש תרופה שהינה בסל הבריאות למטרה מסוימת ואתה מקבל את התרופה דרך האישור המיוחד, אזי לא תוכל לקבל את התרופה במחיר המסובסד בשל שימוש שלא בהתוויה. בהצלחה, מנדי