סימבילטה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/12/2008 | 16:50 | מאת: liat

שלום לכולם, לאחרונה יצא לי לקחת כדור בשם סימבילטה אשר עשה לי תופעות לוואי , של סחרחורות בחילות וכו' עד כדי שתעלפתי בעיכבות הכדור. השאלה שלי עם עוד מישהו שלקח את הכדור וסבל מתופעות דומות... ליאת

10/12/2008 | 12:40 | מאת: דניאלה

ליאת שלום רב, סימבלטה, כמו תרופות רבות, יכולה לגרום לתופעות לוואי, כאשר אנשים שונים חווים נטילה של תרופות שונות באופן אחר. יש גם לזכור שפעמים רבות, וכך גם עם הסימבלטה, כאשר אנו מתחילים עם תרופה חדשה, ביחוד עם התחלנו ישר במינון המירבי שלה ולא באופו הדרגתי (למשל עבור תרופה זו- ב- 60 מג' ולא ב-30 מג' ואז לעלות ל-60 מג' למשל ), או אם סתם אולי את במיקרה יותר רגישה לתופעות של התכשיר הזה, הרי שלעיתים בתקופה הראשונה כשלוקחים את התרופה חווים תופעות בעוצמה חזקה יותר, אך אם מתמידים בנטילה, הגוף מתרגל לתופעות הללו, וביחוד אם הכדור מועיל למטרה שעבורו הוא ניטל, הרי שלפעמים שווה "לסבול" כמה ימים, ולתת לגוף להתרגל אל התרופה, לפתח סבילות אל התופעות הללו, כדי "להרוויח" את התועלת שבצידו. סך הכל התופעות שציינת הן מאוד אופייניות לסימבלטה, גם הבחילות, גם הסחרחורות. ההגעה עד לעילפון, נשמע לי קצת קיצוני, אם כי השאלה האם זה היה איבוד הכרה מלא, או רק תחושה של סחרחורת חזקה וחולשה של "כמעט". (שההבדל העיקרי זה האם את זוכרת את כל פרק הזמן או שחסר לך).אני גם לא יודעת האם את לוקחת תרופות אחרות, ויתכן שהשילוב ביניהן גרם להחמרה של תופעות לוואי שלהן או להקצנה של התופעות של הסימבלטה בגלל זה. בכל אופן,יש לזכור כי באחוז קטן ביותר, התרופה גורמת לעלייה ניכרת בלחץ הדם, ועוד יותר אם יש תרופות אחרות, ביחוד נוגדי דיכאון או טרמדקס. עלייה זו יכולה גם לגרום לתחושות שתארת, וכדאי לכן לפני שממשיכים "על עיוור"- לוודא שלחץ הדם שלך תקין. אם הוא בסדר, הרי שניתן או לתת עוד כמה ימים ולראות אם את מתרגלת לתרופה, או בכל מיקרה להתייעץ לגבי התופעות הללו עם הרופא שנתן לך את הסימבלטה ולשאול מה הוא מציעה לך לעשות. כל טוב.

10/12/2008 | 13:33 | מאת: דניאלה

ליאת שלום רב, סימבלטה, כמו תרופות רבות, יכולה לגרום לתופעות לוואי, כאשר אנשים שונים חווים נטילה של תרופות שונות באופן אחר. יש גם לזכור שפעמים רבות, וכך גם עם הסימבלטה, כאשר אנו מתחילים עם תרופה חדשה, ביחוד עם התחלנו ישר במינון המירבי שלה ולא באופו הדרגתי (למשל עבור תרופה זו- ב- 60 מג' ולא ב-30 מג' ואז לעלות ל-60 מג' למשל ), או אם סתם אולי את במיקרה יותר רגישה לתופעות של התכשיר הזה, הרי שלעיתים בתקופה הראשונה כשלוקחים את התרופה חווים תופעות בעוצמה חזקה יותר, אך אם מתמידים בנטילה, הגוף מתרגל לתופעות הללו, וביחוד אם הכדור מועיל למטרה שעבורו הוא ניטל, הרי שלפעמים שווה "לסבול" כמה ימים, ולתת לגוף להתרגל אל התרופה, לפתח סבילות אל התופעות הללו, כדי "להרוויח" את התועלת שבצידו. סך הכל התופעות שציינת הן מאוד אופייניות לסימבלטה, גם הבחילות, גם הסחרחורות. ההגעה עד לעילפון, נשמע לי קצת קיצוני, אם כי השאלה האם זה היה איבוד הכרה מלא, או רק תחושה של סחרחורת חזקה וחולשה של "כמעט". (שההבדל העיקרי זה האם את זוכרת את כל פרק הזמן או שחסר לך).אני גם לא יודעת האם את לוקחת תרופות אחרות, ויתכן שהשילוב ביניהן גרם להחמרה של תופעות לוואי שלהן או להקצנה של התופעות של הסימבלטה בגלל זה. בכל אופן,יש לזכור כי באחוז קטן ביותר, התרופה גורמת לעלייה ניכרת בלחץ הדם, ועוד יותר אם יש תרופות אחרות, ביחוד נוגדי דיכאון או טרמדקס. עלייה זו יכולה גם לגרום לתחושות שתארת, וכדאי לכן לפני שממשיכים "על עיוור"- לוודא שלחץ הדם שלך תקין. אם הוא בסדר, הרי שניתן או לתת עוד כמה ימים ולראות אם את מתרגלת לתרופה, או בכל מיקרה להתייעץ לגבי התופעות הללו עם הרופא שנתן לך את הסימבלטה ולשאול מה הוא מציעה לך לעשות. כל טוב.

11/12/2008 | 14:14 | מאת:

הי ליאת, מכיוון שכבר קיבלת הסבר מפורט על תופעות הלוואי של סימבלטה, לא אחזור על מה שנאמר אך ברצוני להגיד שיש תופעות לוואי שמתרחשות בתחילת השימוש בתרופה ואז הן חולפות אך יש כאמור תופעות לוואי שאינן חולפות או שתופעות הלוואי קיצוניות מדי ואז הרופאים מחליטים להפסיק את התרופה. אני באופן אישי הייתי צריכה להפסיק את התרופה בשל תופעות לוואי של בחילות וכו'. חשוב מאוד לדעת שיש גם דרך להפסיק את התרופה ולכן, חשוב להתייעץ עם רופא לפני שאת פשוט מפסיקה את התרופה - הסבירי לרופא המטפל את המצב ואת התופעות לוואי ותשאלי אותי מה לעשות כעת. מקווה שהתופעות יעברו לך ו/או שתמצאי משהו שיקל על הכאבים. מנדי

14/12/2008 | 17:23 | מאת: liat

היי מנדי ודניאלה, תודה רבה לכן על ההסבר והתשובה. את התרופה כבר הפסקתי לקחת לאחר הוראה של פרופ' אייזנברג. ואני מרגישה כבר הרבה הרבה יותר טוב ללא תופעות הלוואי של התרופה. ומקווה שהתרופה הבאה שיתאימו לי תיהיה יותר עדינה איתי וידידותית לי. בכל מקרה המון תודה לכן. ליאת