מאוד כאוב ומיואש לגמרה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

21/11/2008 | 20:03 | מאת: רונן

שלום למנהלות הפורום ותודה מראש על הזמן שלכן. אני בחור בן 27 הסובל מכאבים כבר מגיל 15,בעיקרון יש לי כאבים בכל הגוף אבל הם נסבלים ולא מפריעים לי לתפקוד,אבל הכאבים שיש לי בכתפיים הם פשוט בלתי נסבלים,עברתי כבר סדרת ניתוחים ללא עזר,עושים לי צילומים יוצא שהכל בסדר אבל הכפתיים שלי נורא כואבות. מה כבר לא עשיתי אני מתרוצץ כבר 5 שנים ממקום למקום והוצאתי על כל מיני טיפולים עשרות אלפי שקלים במהלך השנים,שום דבר לא עזר. הייתי אצל ראומטולוגים עשו לי כל בדיקה ובדיקות דם מקיפות לגורמים ראומטים פיברומיאלגיה לא מוצאים כלום,כדורים נגד כאבים הכי חזקים שיש לא מדגדגים לי,זריקות חומרים מרדימים לא עוזרים רק מחמירים את המצב,כל משחה שאני שם בכתף היא מחמירה לי את הכאבים ומשחות מחממות רק מרגיעות את הכאב לאולי שעה,עד שאני מוצא משהו שמרגיע לי את הכאב זמני כעבור כמה שבועות הגוף שלי כבר לא מגיב לאותו טיפול,הומאופתיה גם לא עוזרת לי וטופלתי כמה חודשים וניסיתי כמה תרופות אצל ההומאופתים הטובים בארץ.טיפולים משלימים לא עזורים,תוספי מזון גם לא,פיזיוטרפיה לא מסוגל לעשות כי מאוד כואב לי,ניסיתי עוד הרבה דברים,אני פשוט ממש מיאוש כל יום שעובר זה סבל בשבילי,למזלי מצאתי מדבקות כאב מחממות ששורפות לי את האזור לכמה שעות,אני שם אותן בזמן העבודה אז לפחות יש לי טיפת נחת מהכאבים הנואים האלא לכמה שעות. הייתי במרפאות כאב נתנו לי קצת כדורים,אלטרולט ציפרלקס קלונקס אבל לא עזר,פעם אחרונה שהייתי אצל רופאת כאב היה לפני 3 שנים רצתה שאקח סימבלטה,לקחתי לזמן קצר מאוד אבל עזבתי עקב תופעתו הלוואי הייתי אצל רופא משפחה לפני כמה ימים אמרתי לו שאני מעוניין לנסות שוב סימבלטה והפעם להתמיד בטיפול,אני כבר כמה ימים צורך כדור של 60 מ"ג ביום אני מרגיש בחילות מאוד חזקות אבל קראתי שזה רגיל בהתחלה ושאנשים לוקחים יחד עם זה כדור לבחילות אז הוא רשם לי במקביל מוטיליום,וקבעתי תור לרופאת כאב בשם קרן שיף ברקת ששמעתי שהיא ממש טובה,שאגיע אליה כבר אהיה עם 3 שבועות שאני נוטל את הכדור ונראה איך היא תחליט שאמשיך את הטיפול. מאוד אשמח אם אוכל לנהל שיחה אישית אם אחת ממכן ואני בטוח שעם כל הידע והנסיון שלכם תוכלו לעייץ לי לאן לפנות ומה לעשות או לפחות לתת לי טיפים או טיפולים שאולי יוכלו לעזור לי שעוד לא ניסיתי, תודה שוב והמשך סוף שבוע נעים

22/11/2008 | 12:57 | מאת: דניאלה

רונן שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הסבל שלך.עם זאת, אני מבינה שכבר התחלתי בעצמך לפסוע בדרך הנכונה, וקבעת מחדש תור למומחית כאב, שזו בהחלט ההחלטה הנכונה, כך שאני מקווה שתוכל לקבל עצה ומענה טוב לבעיותיך. זה לא המקום למתן יעוץ רפואי ובטוחני שדר' שיף ברקת תשכיל להחליט האם להמשיך עם הסימבלטה אן להמירה לתכשירים אחרים, כאשר קיימות די אפשרויות נוספות הן חדשות והן אחרות טיפוליות-גם תרופתיות ,פיזיותרפיות,טיפולים משלימים אם צריך,תמיכה וטיפולים פסיכוקוגניטיבים כדימיון מודרך וביופידבק ועד גישות פולשניות אפילו להקלת כאב שקיימות בנימצא. בכל אופן חשוב לדעת שיש הרבה אפשרויות להקל כאב. עם זאת, לא בהכרח הטיפול הראשון, או הניסיון הטיפולי הראשון או אפילו השני יעזרו, או יעזרו כמו שהיית מצפה. כפי שכבר גילית לאורך השנים, הדרך לאיזון כאב רוויה מהמורות, אך אם רוצים באמת להצליח, אחד התנאים הוא התמדה, נחישות, ויצירת קשר ארוך טווח ובעל אמון עם מטפל יחיד. יש לזכור שכשלון טיפולי אינו בהכרח כי המטפל אינו טוב, אלא כי פעמים רבות הטיפול ניתן בניסיון וכל אחד מגיב אחרת, אך אם יש תחושה כי המטפל הוא רציני ואתה סומך עליו, כדאי להמשיך ולהתמיד עם אותו אדם,באותה מיסגרת, ולא להחליף מטפלים ומסגרות כאשר הטיפול אינו מצליח. כל טוב ובהצלחה, דניאלה

25/11/2008 | 14:12 | מאת:

שלום לך רונן, תחושותייך הקשות בהחלט מובנות - זה אכן קשה מאוד לתפקד יחד עם כאבים תמידיים. אין ספק כי חיוני להיות מטופל באופן קבוע ותדיר במרפאת כאב ואין ספק שד"ר ברקת-שיף היא רופאת כאב טובה ואם הרבה רצון להקל על המטופלים שלה. חשוב לדעת שטיפול במרפאת כאב הינו טיפול לאורך זמן ולא די להגיע רק פעם ב.... למשל, כשמנסים טיפולים/תרופות חדשות או שילובים של טיפול, יש לחזור ולעדכן את רופא הכאב ולפעול לפי המלצותיו. אסור גם להפסיק תרופה כי היא לא נראית לך, ללא התייעצות עם המומחה כי גם זה יכול להזיק. חשוב לדעת שגם אם התרופות שניסו כבר לא הועילו, יש עדיין תרופות שלא ניסית וייתכן גם שתרופה שכבר ניסית תפעל, במינון שונה או בשילוב עם טיפולים אחרים. הקושי במציאת טיפולים שיקלו על הכאב אינו נובע מחולשת הרופאים אלא מאופי הטיפול בכאב שהינו אישי לכל אדם ולכל מצב. לגבי מה שכתבת שרק יכולים להקל עלייך - אני מבינה למה שהתכוונת כי אתה וודאי מייחל לתרופה ש"תעלים" את הכאב אך במציאות, המיקוד צריך להיות למצוא דברים המקלים על הכאב כדי שתסבול פחות. הרי הכאב הוא מה שמגביל אותך בחייך ולכן, המטרה צריכה להיות להקל על הכאב ולאפשר לך לתפקד טוב ככל שניתן. אין ספק שטיפול מוצלח בכאב צריך לכלול לא רק טיפול תרופותי אלא חשוב למנוע התדרדרות וכו ע"י טיפולים כמו פיזיוטרפיה והידרוטרפיה. כרגע, כשאתה מרגיש כה מתוסכל מהמצב, חשוב שתיקח כל יום כאתגר בפני עצמו ותנסה להציב לעצמך מטרות שאתה יכול להשיג. אתה כבר בכיוון הנכון כי אתה חוזר למרפאת כאב אך זכור שגם טיפול זה הינו טיפול מתמשך ולא ביקור חד פעמי. אם אתה רוצה לעדכן אותנו מה היה במרפאת הכאב, לאחר הביקור, נשמח מאוד לשמוע ואם נוכל לתרום מהידע שלנו - מכל הלב. לבינתיים, תחזיק מעמד, מנדי