ניתוח לטיפול במיגרנה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/11/2008 | 18:33 | מאת: סובלת ממיגרנה

שלום, אני סובלת ממיגרנה יותר מ 10- שנים ונשבר לי מהכאב. אני טופלתי דרך כדור בשם רילרט עם הופעת הכאב. כדי למנוע לצמיתות את ההתקפים התחלתי בטיפולי שאצו ודיקור לפני שנה בערך, והפסקתי כעבור חצי שנה מרגע זה התדירות עלתה וכרגע תמיד ב3 ימים ראשונים של המחזור החודשי אני סובלת ממיגרנה ואפילו הכדור כבר לא עוזר (משהו שלא קרה בעבר..). כרגע אני כבר ממש ממש מיואשת ולא יכולה יותר לחיות עם הכאב, שאלתי היא האם מישהו נתקל במקרה דומה ויכול לעזור לי? שמעתי על האפשרות לעשות ניתוח לטיפול במיגרנה- מישהו ניסה אולי??

17/11/2008 | 19:58 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני מבינה את התסכול עקב הכאבים וההתקפים החוזרים, עם זאת, כמו בכל מצב נתון שאליו ניקלענו באל כורחנו, אפילו אם המצב אינו מה שהיינו רוצים, עדיין הבחירה כיצד להתמודד איתו, כיצד להתייחס אליו, ובקיצור "איזו מחצית של הכוס לראות- החצי הריק או המלא"- זוהי בהחלט הבחירה שלנו ואך ורק שלנו. למשל, כמובן שעדיף ללא כאב כלל, אך לפחות יש הפוגות בין ההתקפים, הכאב אינו כל הזמן וניתן בין התקף להתקף לנהל אורח חיים סביר ותקין. ציינת שההחמרה הופיעה לאחר שהפסקת טיפולים אלטרנטיבים למיניהם, יתכן שבאופן כזה או אחר הם הועילו לך, מדוע שלא לנסות ולחדשם ?! חשוב לדעת שמיגרנות בהחלט תלויות בשינויים הורמונליים, והחמרות בעת מחזור למשל, אלו תופעות לא נדירות. איני יודעת בת כמה הינך, אך ניתן להתעודד בכך שלאור התלות החדשה הזו, יתכן ויעלו במקביל גם הסיכויים שכאשר תגיעי לגיל הבלות והפסקת המחזור, המיגרנות יחלפו/יעלמו או תדירותן תפחת לפחות, שזו תופעה שמוכרת גם כן בנשים עם מיגרנות, ואפילו אם כעת זה אולי ניראה רחוק, טוב שיש למה לצפות. לגבי ניתוח- קיימת מעין נטייה שכאשר מגיעים לתחושה של סף הכוחות, או שנמאס ורוצים ל"סיים עם הכאב" כאן ועכשיו, אם נעשה ניתוח כולשהו, זה יפתור את כל הבעיות. ראשית, ברמה העקרונית, אין דבר רחוק מזה. ניתוחים אלו התערבויות פולשניות שנדיר שפותרות כאב בכל מקום שהוא, וטוב שישמרו כפעולה ל"אין ברירה" אמיתית. רבים הולכים לניתוח ברגע של חולשה או יאוש מבלי לחשוב עד תום על ההשלכות, ולא רק שזה לא מקל עליהם, אלא להפך, הם גם סובלים את תופעות הפעולה וסיבוכיה ומכאוביה, וגם הסימפטומים מחמירים לאחריה. בעיניין הפרטי של מיגרנה וניתוחים- אין בכלל התערבויות כירורגיות מקובלות למיגרנות.!! הבעיה במיגרנה היא לא אנטומית אלא פיזיולוגית, כלומר יש שינויים בכלי הדם שמתרחבים ומתכווצים במוח, אך לא מימצא ברור שניתן להדגים בהדמייה שאינו תקין, ולכן אין מה לנתח, אלא רק לטפל בתרופות להקלת כאב, לשליטה בכלי דם מוחיים ודלקת, ושילוב של טכניקות נוירוקוגניטיביות לשליטה בכאב ומצבי דחק כמו- ביופידבק ,הרפיות ודימיון מודרך. לאחר שכל זה נאמר, יש להבין שיש מיגוון תרופות גם לטיפול בהתקפים וגם לטיפולים מונעים. הדרך הנכונה היא לפנות למרפאת כאב ולקבל טיפול מסודר ומעקב מתאים. אני בטוחה שניתן יהיה להתאים לך טיפול מניעתי שיפחית לך את ההתקפים וגם כזה שיועיל לך בעת ההחמרה עצמה. שווה גם לאור ההתקפים שמופיעים בימי המחזור עצמו, לשקול התייעצות עם רופא נשים לגבי שימוש בגלולות, למשל שאולי יעזור. כל טוב ויישר כוח.

20/11/2008 | 21:46 | מאת: סובלת ממיגרנה

הי דניאלה, אני ממש מעריכה את תשומת הלב שלך למקרה שלי- אורך התשובה ותוכנה מעיד על המחשבה הרבה בעינייני- ועל כך תודה.. הייתי צריכה לשמוע תשובה כזאת. אני בת 25 ותדירות המיגרנה קבועה בתקופה שציינתי , אולם למען האמת אני סובלת הרבה הרבה יותר מזה. להמחשה- אני אמורה ליטול עד 3 כדורי רילרט בשבועיים בערך - ולצערי אני צורכת יותר מ6 ... הפסקתי עם טיפולי הדיקור כי לא יכלתי לעמוד בתשלומים- יקר מדיי.. ואני לוקחת כדורי מנע כל יום למניעת ההתקפים- מסוג אלטרולט. מכאן כל המרמור שלי- השלמתי עם כך שאיכות החיים שלי פגומה וכל דבר קטן (כמו- מוזיקה גבוהה , אור חזק מדיי, המצאות במקום סגור בלי חמצן יותר מחצי שעה-שעה, הליכה ברחוב ביום חמים בלי כובע ומשקפיים ואי שתיית מיים אחת לשעתיים) יביא להתקף. מה שלא השלמתי איתו זה - העובדה שזה הגיע למצב שאני 3 ימים מושבתת ממש בבית וגם הכדורים לא עוזרים לי- אני סטודנטית ומתסכלת אותי המחשבה שאני מבזבזת את הזמן היקר שלי. זה מה ששובר אותי. אנסה כדברייך את מרפאת הכאב. באמת שאין לי מה להפסיד- מקווה שיוכלו לעזור לי. בעניין הניתוח ראיתי את המידע על כך בכתבה באינט'. להלן הכתובת אם בא לך לראות- אין ספק שאת מבינה במיגרנה הרבה :) תודה רבה http://www.dryang.co.il/Magazine/ArticleSingle.aspx?artID=387

25/11/2008 | 14:44 | מאת:

שלום לך סובלת ממיגרנות. אני מכירה היטב את נושא המיגרנות ואת השלב בה הם הופכים להיות נוכחות קבועה בחיים. עם זאת, חשוב לדעת שדווקא בתחום זה יש לא מעט טיפולים ותרופות היכולות לעזור- הן בצמצום תכיפות ההתקפים והן בצמצום עצמת ההתקפים. בשביל למצוא את ה"סוס המנצח" שבתקווה יקל לפחות על עצמת הכאב, חשוב להגיע לרופא המתמחה בכאב או רופא המתמחה ספציפית בכאבי ראש ופנים. חשוב לדעת שגם רופא הכאב הטוב בעולם לא יצליח בהכרח למצוא את התרופה בתוך זמן קצר וחשוב לנסות את מה שהרופא מציע, בדיוק בדרך שהוא מורה ואז לחזור כל פעם לעדכן אותו, עד שמוצאים משהו שמקל. לגבי הניתוח - אכן, זו נטייה אנושית לדמיין שניתוח יפתור את הבעיה ויעלים את הכאב אך בשטח, מרבית האנשים שעוברים ניתוחים בשביל להקל על כאב, בסוף מגיעים למצב חמור יותר מאשר היה לפני הניתוח. לא תמיד אפשר בזאפ אחד להעלים כאב וכדאי מאוד להתייעץ עם מומחים בתחום. ניתוחים בתחום המיגרנות הוא דבר נדיר ביותר וידוע לי שהמומחים בתחום פועלים בדרך אחרת. חשוב מאוד כשאת מגיעה לרופא כאב לספר לו נקודות חשובות כמו הופעות המיגרנות בעת מחזור וכו' כי זה יכול להיות מידע מאוד חשוב לרופא, כדי להבין מה קורה וכדי להמליץ על הטיפול הנכון עבורך. הייאוש הוא מאוד טבעי אך באופן מעשי, יש לך עוד טיפולים לא מעטים שטרם ניסית שיכולים בהחלט להקל עלייך. אני מציעה לך לחשוב מראש על שאלות לרופא ועל נקודות שחשוב לך לציין כי עד שמגיעים לרופא, יש נטייה להיות מוצפים בכל מה שאת רוצה ליידע את הרופא ובסוף שוכחים חלק. בשביל שהמפגש עם הרופא יהיה ענייני ביותר, תנסי להכין את הפגישה מראש. אם תרצי לדעת על מומחים באיזור מגורייך, ננסה לכוון אותך. הרבה, הרבה הצלחה, מנדי