דלקת פרקים מתרופות?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/11/2008 | 18:37 | מאת: יוסי

שלום שאלתי היא האם אחת מהתרופות הבאות יכולות לגרום לדלקת פרקים והאם בכלל ישנן תרופות או ויטמינים שנמצאים במינון גבוה בגוף יגרמו לדלקת פרקים? LANTON 15 /30 MICROPIRIN זריקות של טוסטרון CLONEX EVITOL 200 VITAMIN E תודה רבה לכם יוסי

08/11/2008 | 19:36 | מאת: דניאלה

שלום רב, ראשית יש להבדיל בין מה שניקרא ארטריטיס- שזה דלקת פרקים, כלומר שיש סימנים של אודם,חום במפרק, ואיני חושבת שיש כמעט אף תרופה שגרתית שגורמת לכך. לחליפין, יש מצבים של ארתרלגיה- שזה כאבי פרקים ללא סימני דלקת, שבהחלט מתואר כתופעות לוואי ע"י תרופות מסוימות, אך למיטב ידיעתי, לא על ידי אף אחת מאלו שאתה תארת. להפך, המיקרופירין יכול תאורטית להקל כאבי פרקים, וגם טסטוסטרון תואר כטיפול בארטריטיס ראומטואידית במיקרים ניסיוניים. לויטמין E לא אמורות להיות תופעות לוואי, גם אם נילקח קצת ב"עודף". ולגבי הקלונקס והלנטון- עיקר השפעותיהם במע' אחרות.